TOKİ kura listesi ve çekiliş sonuçları TOKİ.gov.tr üzerinden ne zaman yayımlanacak?

Güncelleme Tarihi:

TOKİ kura listesi ve çekiliş sonuçları TOKİ.gov.tr üzerinden ne zaman yayımlanacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2019 08:00

TOKİ kura listesi ve çekiliş sonuçları için vatandaşların araştırması devam ediyor. Ailelerin merakla takip ettiği TOKİ kura sonuçları, kurumun resmi sosyal medya sayfaları üzerinden canlı olarak takip edildi. TOKİ kura sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden kimlik bilgileri ile ilerleyen saatlerde öğrenilebilecek. Peki, TOKİ kura sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

TOKİ'nin İstanbul kura sonuçları TC Kimlik Numarası ile canlı yayın sonrası sorgulanabilecek. İstanbul Kayabaşı projesi için başlayan TOKİ İstanbul kura çekilişinin sonuçları, kurumun resmi internet sitesi üzerinden sorgulanabilecek. Peki, TOKİ İstanbul kura sonuçları TC ile nasıl sorgulanabilecek? İşte, canlı yayın sonrası yayımlanması beklenen kura sonuçları hakkında bazı bilgiler

TOKİ KURA ÇEKİLİŞİ CANLI YAYIN İLE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR

TOKİ'nin İstanbul'da talep toplanan 6 bin 300 konutu için ilk kura bugün gerçekleşiyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ), İstanbul Kayabaşı çekilişi için duyuru yaptı. Başkanlığın sosyal medya hesaplarından yapılan duyuruda 'Kura törenlerini Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.' ifadelerine yer verildi. İşte, TOKİ İstanbul Kayabaşı çekilişi canlı takip sayfası

Haberin Devamı

TOKİ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, İstanbul'da talep toplanan 6 bin 300 konut için ilk kura, Başakşehir Kayabaşı projesinde yer alan konut için yapılacak, 4 bin 467 konut ev sahibi olacak. Kura çekilişi Fatih Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde 26-27 Haziran'da saat 10.00'da törenle başlayacak. Ailelerin merakla beklediği kura törenleri, TOKİ'nin kurumsal sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında #İstanbul’da talep toplanan 6 bin 300 konutun kuraları 26 Haziran’da 2019 tarihinde başlıyor. Kura törenlerini Twitter ve Facebook sayfalarımızdan takip edebilirsiniz.



2+1 nitelikli 2 bin 338 konutun kurası 26 Haziran, 3+1 nitelikli 2 bin 129 konutun kurası 27 Haziran Perşembe günü çekilecek.

Alt gelir grubunda satışa sunulan konutların yüzde 25'i emeklilere, yüzde 10'u şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere, yüzde 5'i ise engellilere ayrıldı.

Kuralar, 28 Haziran Cuma günü saat 10.00'da Başakşehir Kültür ve Sanat Merkezi’nde yapılacak Silivri 685 konut kurası ile 1 Temmuz Pazartesi günü saat 10.00'da Haldun Alağaş Spor Kompleksi'nde yapılacak Tuzla 500 konut kurasıyla devam edecek.

Haberin Devamı

Başakşehir Ayazma'da inşa edilecek 311 konut ve Hoşdere'de inşa edilecek 337 konutun kura törenleri ise 2 Temmuz Salı günü saat 10.00'da Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

İstanbul ve Ankara’nın yanı sıra ise, yoğun başvuruların olduğu diğer şehirlerde belirlen kura takvimi ise şu şekilde;

46 bin 137 başvurunun yapıldığı Bursa Nilüfer projesinde 9 Ağustos, 12 bin 660 başvurunun yapıldığı Kocaeli Gebze projesinde 8 Ağustos, 12 bin 643 başvurunun yapıldı Erzurum Aziziye projesinde 30 Temmuz, 8 bin 853 başvurunun yapıldığı Karaman Merkez Kırbağ projesinde 21 Haziran, 17 bin 164 başvurunun yapıldığı Adana Sarıçam projesinde 19 Haziran, 7 bin 189 başvurunun yapıldığı Gaziantep Şehitkamil projesinde 17-18 Haziran tarihlerinde kura törenleri olacak.

2020’DE İSTANBUL İÇİN 10 BİN YENİ KONUT

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, 50 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında İstanbul'da talep toplanan 6 bin 300 konuta 300 bin üzerinde başvuru yapıldığını, 26 Haziran itibarıyla İstanbul'da kura çekimlerine başlayacaklarını dile getirdi.
Vatandaşların İstanbul projelerine gösterdiği yoğun talebi dikkate aldıklarını vurgulayan Bulut, 2020'de İstanbul'da dar gelirli vatandaşlar için yaklaşık 10 bin yeni konutu daha satışa sunacaklarını açıkladı.

SONUÇLAR CANLI YAYIN SONRASI AÇIKLANACAK

TOKİ kura sonuçları, canlı yayının sona ermesinin ardından kurumun resmi internet sitesi üzerinden TC Kimlik Numarası ile sorgulanabilecek. Sorgulama ekranınına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz

Haberin Devamı

SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

BAKMADAN GEÇME!