TOKİ hane halkı geliri nasıl hesaplanır?

Güncelleme Tarihi:

TOKİ hane halkı geliri nasıl hesaplanır
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2019 11:06

TOKİ hane halkı geliri nasıl hesaplanır sorusu, başvuruda bulunmak isteyen vatandaşların araştırdığı konu olmaya başladı. İstanbul için 6 bin lira, diğer 80 il için ise 5 bin 500 lira limiti bulunan TOKİ hane halkı geliri, hanede yaşayan tüm bireylerin gelir toplamından ortaya çıkıyor. Peki, TOKİ, hane halkı geliri nasıl hesaplanır? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

TOKİ hane halkı geliri, imzalanacak olan sözleşmenin önemli maddelerinden birisi olması dolayısıyla araştırılmaya başlandı. TOKİ'nin sözleşmesinde;

"Aylık hane halkı gelirimin en fazla net 5.500.-TL olduğunu (İstanbul İli için 6.000 TL), (Başvuru sahibinin ve eşinin gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere hane halkı aylık net gelirinin toplamı) talep, beyan, kabul ve taahhüt ediyorum. " ifadelerinde yer alan bu kriter dolayısıyla araştırılan TOKİ hane halkı geliri, başvuru sahibi ve eşinin gelirini kıstas alıyor.

HANE HALKI GELİRİ NASIL HESAPLANIR?

Hane halkı geliri, kanıtlayan gelir belgeleri;

Başvuru sahibi evli ise kendisi, eşi, velayeti altındaki çocuklarından çalışan varsa kendisinin eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının ayrı ayrı gelirini kanıtlayan belgeler (tabi olarak çalıştıkları sosyal güvenlik kurumlarından çalıştığına dair alınan belgeler ile maaş bordroları, maaş belgeleri, vb.)

Haberin Devamı

Başvuru sahibi, eşi veya velayeti altındaki çocuklardan herhangi biri çalışmıyorsa Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan çalışmadığına dair belgelerinden oluşmaktadır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!