TOKİ kura listesi ve başvuru numarası nereden görüntülenir? Canlı yayın bitti mi?

Güncelleme Tarihi:

TOKİ kura listesi ve başvuru numarası nereden görüntülenir Canlı yayın bitti mi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2019 11:14

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan kura çekilişleri devam ederken, vatandaşların heyecanı da arttı. Başvuru numarası ile TOKİ kura çekiliş sonuçları bilgisini edinebilecek olan vatandaşlar, internet üzerinden araştırmalarına başladı. TOKİ kura başvuru sonuçları, noter huzurunda gerçekleştirilecek olan çekilişin ardından başvuru numarası ile görüntülenebilecek. Peki, TOKİ kura çekilişi için başvuru numarası sorgulama işlemi nasıl yapılabilecek? TOKİ kura listesi ve başvuru numarası nereden görüntülenir?

Haberin Devamı

TOKİ başvuru numarası ve kura listesi için vatandaşların araştırması devam ediyor. 26 Haziran sabah saat 10.00'da başlayan ve öğle saatleri itibariyle çekilmeye devam edilen TOKİ kura sonuçları, başvuru numarası ile takip edilebiliyor. Peki, TOKİ canlı yayınında kura listesi ve başvuru numarası nereden görüntülenir? İşte, binlerce kişinin merak ettiği o konu hakkında bazı bilgiler

BAŞVURU NUMARASI NASIL ÖĞRENİLİR?

Başvuru numarası banka ödemesi yapıldığı esnada verilen dekont üzerinde yer almaktadır. Başvuru numaranızı dekont üzerinden görüntüleyebilirsiniz.

TOKİ KURA SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

TOKİ kura sonuçları noter huzurunda çekilişin tamamlanmasının ardından kurumun resmi internet sayfasından yayımlanacak. Kura sonuçlarınızı çekilişin tamamlanmasının ardından aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Haberin Devamı

KURA SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ'NİN KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN SONA ERECEK?

TOKİ'nin kura çekilişi, tüm yurtta devam ediyor. İstanbul için 26 Temmuz tarihinde çekilişe başlayan TOKİ, 02 Temmuz tarihine kadara Silivri, Tuzla ve Başakşehir çekilişleri ile devam edecek. 

TOKİ BAŞKANINDAN KURA AÇIKLAMASI

TOKİ Başkanı Ömer Bulut ise, TOKİ'nin konut yapımı, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması ve şehirlerin yenilenmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti.

Son 16 yılda 843 bin 798 konut rakamına ulaştıklarını bildiren Bulut, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 3 buçuk milyon vatandaşımız konut sahibi edinilmiştir. 50 bin yeni sosyal konut üretilmesi kapmasında projelerimiz hızla devam etmektedir. Şimdiye kadar 37 projenin konut kuraları çekilerek 15 bin 52 hak sahibi belirlenmiştir. 19 Ağustos 2019 tarihi itibariyle 50 bin sosyal konut kapsamındaki kura çekimleri tamamlanmış olacak.

Konut üretimi konusunda en çok yatırım yaptığımız ve önem verdiğimiz illerin başında İstanbul gelmektedir. TOKİ ve iştirakleri tarafından son 16 yıl içerisinde İstanbul genelinde inşa edilen konut sayısı 161 bin 764'tür. Halen 18 bin 443 konutun da inşaatı devam etmektedir. 50 bin yeni sosyal konut hamlesi kapsamında İstanbul'da toplamda 5 projede 6 bin 300 sosyal konut inşa edilecektir.

Konutların 3 bin 300'ü 2 1, 3 bini ise 3 1 olarak planlanmıştır. Bu konutların yüzde 10'u şehit ve gaziler, yüzde 5'i engelliler, yüzde 25'i de emekliler için ayrılmıştır. Bugün 2 1 büyüklüğünde 2 bin 338 konutun hak sahipleri noter çekilişiyle belirlenecektir. Yarın da 2 bin 129 3 1 konutların kurası çekilecektir. 28 Haziran'da Silivri, 1 Temmuz'da Tuzla Aydınlı, 2 Temmuz'da da Ayazma ve Hoşdere konutlarının kuraları çekilerek İstanbul'daki kuralar bitirilmiş olacaktır."

Bakan Kurum, hak sahibi şehit aileleriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Kurum daha sonra TOKİ Başkanı Bulut ile kura çekilişini gerçekleştirdi.
Bu arada kurada ismi çıkan bazı vatandaşlar sevinç göz yaşı döktü.

BAKMADAN GEÇME!