TOBB'un Brüksel çıkarması

Güncelleme Tarihi:

TOBBun Brüksel çıkarması
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 21, 2002 11:39

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyeliği konusunda lobi çalışmalarında bulunmak amacıyla yaklaşık 200 kişilik bir heyet ile Belçika'nın başkenti Brüksel'e bir çıkarma yapacak.

Haberin Devamı

TOBB, bu amaçla 23 Haziran Pazar günü özel bir uçak ile Brüksel'e gidecek. Belçika'ya gidecek heyet arasında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı Tunca Toskay'ın yanı sıra bazı milletvekilleri, işadamları, oda ve borsa başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile gazeteciler yer alıyor.

Odalar Birliği Brüksel ziyareti çerçevesinde 25 Haziran Salı günü ''AB Üyeliğine Doğru Türkiye'nin Sağladığı İlerleme Konferansı'' gerçekleştirecek.

İki oturum halinde yapılacak konferansın açılışında Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Devlet Bakanı Tunca Toskay, AB Komisyon Başkan Yardımcısı Loyola de Palacio, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu birer konuşma yapacak.

Daha sonra konferansın birinci oturumuna geçilecek. Türk eknomisinde yapısal sorunların ne kadar derin olduğu ve AB üyeliği hazırlıklarındaki gelişmelerin ele alınacağı bu oturumda Avrupa Komisyonu, Genişleme Genel Müdürlüğü Direktörü Michael Leigh, AB Komisyonu Rekabet Genel Müdürlüğü eski direktörü John Temple Lang, Başbakanlık Avrupa Birliği Genel Sekreteri Volkan Vural, Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Emrah Oder, Bamberg Üniversitesi Öğretim Üyesi Chirsian Rumpt birer konuşma yapacak.
 
Toplantının öğleden sonraki bölümünde gerçekleştirilecek ikinci oturumda ise 1996 tarihli Gümrük Birliği'nin AB üyesi ülkelerden Türkiye'ye sermaye akışını desteklerken, Türk ekonomisindeki güçlükler nedeniyle ortaya çıkan belirsizlerin yatırımcıların cesaretini kırıp kırmadığı ve doğrudan yabancı yatırımları harekete geçirecek yapısal reformlar konusu irdelenecek.
  Â
İkinci oturumda da Avrupa Komisyonu Ekonomik ve Mali İşler Genel Müdürlüğü Bölüm Başkanı Alexandra Cas Granje, Avrupa Parlamentosu Dış İlişkiler, Ortak Güvenlik ve Savurma Komistesi Üyesi Alan Lamassoure, Hazine Müsteşarlığı, Yabancı Sermaye Genel Müdürü Melek Us, Münih Teknik Üniversitesi'nden Wulf Dieter Zippel, Bogaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Refik Erzan, Münih Üniversitesi öğretim üyesi Wernen Gummpel katılacak.

Haberin Devamı

TOBB heyeti Brüksel'deki temaslarını aynı gün tamamlarken, 25 Haziran Çarşamba günü Türkiye'ye dönecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!