TOBB'da uzun havaya alkış

Güncelleme Tarihi:

TOBBda uzun havaya alkış
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 1998 00:00

Haberin Devamı

Her yıl hemen hemen bütün siyasi parti liderlerinin katıldığı TOBB Genel Kurulu'nda bu kez Başbakan Mesut Yılmaz'dan başka siyasi parti lideri yoktu. DSP Genel başkanı Bülent Ecevit, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mesajları okunurken, özellikle DYP Genel Başkanı Tansu Çiller'in mesajının bile bulunmaması, delegelerin dikkatini çekti. Bazı delegeler ‘‘Çiller'den yok mu?’’ diye bağırdılar.

Aslında iktidar partileri de geçen yıllara kıyasla küçük bir katılımla Genel Kurul'da idiler. Geçen yıl Yılmaz, genel kurula 40-50 kişilik bir milletvekili grubu ile gelmişti. Bu yıl sadece, Yılmaz dahil 3 ANAP'lı bakan, 2 DSP'li bakan ile bütün partilerden sayıları 10'u bile bulmayan küçük bir milletvekili grubu katıldı.

Fazilet Partisi'nden hiçbir milletvekilinin bulunmaması dikkat çekerken, Parti Başkanı Recai Kutan, ‘‘Ancak akşam mesai bittikten sonra Meclis grubuna davetiye gönderdiler. Araştırdık, genel kurula gittiğimizde parti olarak bize söz hakkı verilmeyeceğini öğrendik’’ dedi. Kutan bunun partizanca bir tutum olduğunu belirterek, bu nedenle hem resepsiyona hem de genel kurula katılmadıklarını söyledi.

Genel kurul başlarken her yıl olduğu gibi, katılan bakan ve milletvekilleri genel kurula anons edildi. En fazla alkışı Mehmet Ağar alırken, eski TOBB Başkanı Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez bile Ağar'dan daha az alkış aldı.

TOBB Genel kurulu'nda her tarafta Atatürk'ün ‘‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar’’ sözlerinin yeraldığı pankartlar asılı idi. Bu sözler bir süredir TOBB'un bölge toplantılarının yapıldığı salonlarda da göze çarpıyordu.

TOBB'un bu yılki multivizyon gösterisinde dönemler itibariyle Cumhuriyet tarihi özetlendi. Atatürk ve Menderes görüntüleri ekrana geldiğinde yoğun biçimde alkışlanırken, Süleyman Demirel'in görüntüsüne hiç tepki verilmedi. Buna karşılık bir zamanlar TOBB'la yoğun çatışma yaşayan Turgut Özal'ın görüntüleri bile, cılız da olsa alkış aldı.

Birara elektriklerin kesildiği genel kurulda seçimlerin delegelerce yapılmasını isteyenler, bunu fırsat bilip ,‘‘delege, delege’’ diye tempo tuttular. Genel Kurul, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Şef Elnara Kerimova yönetiminde TRT Çok Sesli Korusu'nun konseriyle açıldı. Konserde yer alan ‘‘Dağ başını duman almış’’ ve ‘‘Onuncu Yıl’’ marşına delegeler de alkışlarla katılırken, koronun en yoğun alkış alan bölümü, bir şarkının arasına sıkıştırılmış ‘‘uzun hava’’ idi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!