TOBB'da seçim kavgası kızıştı

Güncelleme Tarihi:

TOBBda seçim kavgası kızıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Mayıs sonunda yapılacak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) seçimleri için başlatılan kavga kızıştı. Bu kavgaya eski TOBB Başkanı Sanayi ve Ticaret Bakanı Yalım Erez de katıldı. Dün Fethiye'de yapılan TOBB Ege ve Akdeniz bölge toplantısı ile 1996-2000 Dönemi Konseyler Müşterek Toplantısı seçim tartışmalarına sahne oldu. TOBB Başkanı Fuat Miras, konseyler yerine delegelerin direk seçimini gündeme getirerek, bazı kişilerin birliği bölmek istediklerini kaydederken, bir konuşma yapan Erez ise, bu kanunun TOBB tarafından hazırlandığını ve Mecliste olduğunu belirterek, ‘‘Seçimler konseyler tarafından yapılacaktır. Bunu herkes böyle bilsin’’ dedi.

YASAL DEĞİL

Erez, konuşmasında bazı kişilerin ortalığı bulandırmaya çalıştıklarını kaydederek, ‘‘Konseyleri antidemokratik ilan edenler kendi başkanlıklarını da antidemokrat ilan etmiş olurlar’’ diyerek İzmir Ticaret Odası ve Ticaret Odaları Konsey Başkanı Ekrem Demirtaş'ı hedef aldı. Erez, yine Demirtaş'ı ima ederek, ‘‘Adaylıktan kaçanlar bunları bahane etmesinler, erkek gibi çıkıp aday olsunlar’’ dedi.

Daha sonra söz alan Ekrem Demirtaş ise, konseyler kanalıyla seçimin antidemokratik olduğunu tekrarlarken, salonda bulunan Erez'le yeniden tartışma açıldı. Yeniden söz alan Erez, Demirtaş'a ‘‘Senin başkanlığın da o zaman yasal değil’’ dedi.

Bu arada, söz alan Eskişehir Oda Başkanı Cahit Işık da, delegeler kanalıyla yapılan seçimin TOBB'da siyasi partilerin seçimini beraberinde getirdiğini belirterek, konseyler kararıyla seçimin daha yerinde olduğunu kaydetti. Işık, Demirtaş'ı yönelik olarak, ‘‘Berrak suda balık avlayamayanlar suyu bulandırıp da avlamaya çalışmasınlar’’ dedi.

Erez de TOBB seçimlerine dönük verilen demeçlerin kurumu zedelediğini kaydederek, herkesin açık açık konuşması gerektiğini belirtti.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!