TMSF'den, Çalık'a 'Prenses' faturası

Güncelleme Tarihi:

TMSFden, Çalıka Prenses faturası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2013 14:32

Toprak Grubu’na ait Princess T isimli yatın satışında kurumu zarara uğrattığı gerekçesi ile yargılandığı davada hapis cezası alan TMSF eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık, hakkında alacak davası açıldı. TMSF tarafı, 217 bin 350 dolarlık zararın, son 8 yıllık faizi ile birlikte ödenmesine talep etti.

Haberin Devamı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) eski Başkan Yardımcısı Fethi Çalık ve TMSF’de Grup Başkanı olarak çalışan Taner Yalçın hakkında ‘görevi kötüye kullanmak’ suçlaması ile açılan ceza davasında karar geçtiğimiz yıl Ekim ayı sonunda çıkmıştı. Anılan kararında mahkeme Çalık’a 6 ay hapis cezası verirken, Taner Yalçın’ın beraatına karar vermişti.

FAZLA ÖDEME YAPILDI

Davanın temelinde ise, Toprak Grubu’na ait yatların satışında usulsüzlük yapıldığı suçlaması yer alıyordu. Yürütülen soruşturmalar neticesinde yatların satışında Levent Yatçılık’a 217 bin 350 dolarlık haksız ödeme yapıldığı belirlenmişti.

Haberin Devamı

‘ZARARI KARŞILAYIN’ TALEBİ

Ceza davasının yanı sıra TMSF tarafı da zarara uğratıldığı iddiası ile 2 eski üst düzey yöneticisi hakkında alacak davası açtı. İstanbul 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde açılan alacak davasında bir sonraki duruşma 21 Mayıs günü yapılacak.

Alacak davası açan TMSF avukatları, Fethi Çalık ve Taner Yalçın’ın 217 bin 350 dolarlık zararı, son 8 yıllık faizi ile birlikte ödemelerini istedi.

Konu ile ilgili ulaşmaya çalıştığımız Çalık ise yanıt vermedi.

dgokce@hurriyet.com.tr

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!