'Titancı'ların şirketinde kayıp para şoku

Güncelleme Tarihi:

Titancıların şirketinde kayıp para şoku
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 09:36

Hurriyet.com.tr’nin geçtiğimiz ay gündeme getirdiği saadet zinciri, şimdilerde 'kayıp milyonlarca euro' iddiası ile çalkalanıyor. Türkiye’den 30 bin kişinin para kaptırdığı sistemde iki aya yakın bir süredir kimse parasını alamıyor. Sahte banka dekontları ve üyelikler yolu ile buharlaşan milyonlarca euronun izi sürülürken, suçlanan isim ise şirketin Türkiye’deki genel müdürü. Soruşturmaya konu paranın miktarı ise 8.5 milyon Euro olarak ifade ediliyor.

Haberin Devamı

Yasal boşluklar ve denetim yetersizliği, çok sayıda saadet zincirinin oluşmasına neden olmuş durumda. Mega Holdings, Kairos, Flexkom, Questra, İnfinity

Titancıların şirketinde kayıp para şoku

Economics, gibi isimlerle kurulan sistemler üzerinden on binlerce kişiden yüz milyonlarca lira toplandı. Anılan organizasyonlardan biri de Coinspace… Sisteme yeni üye kazandırarak daha fazla kazanılacağı vaat edilen sistem, sanal para üzerine kurulu…

30 BİN KİŞİ PARA YATIRDI
Son bir yılda Türkiye’den 30 bini aşkın kişi, daha fazla para kazanmak için, sisteme üye oldu. Bazı üyelerin yatırdığı paranın tutarı 400-500 bin Euro’yu buluyor. Söz konusu kişilerden toplanan paranın miktarı ile ilgili ise farklı rakamlar söz konusu. Bazı kaynaklar 100 milyon Euro’ya yakın para toplandığını söylerken, şirkete yakın bir kaynak, daha düşük tutarda bir paranın toplandığını söyledi. Toplanan paraların, döviz büroları üzerinden Malta ve Slovenya’ya gönderildiği ifade ediliyor.

Haberin Devamı

SAHTE DEKONTLARLA ÜYELİK
Selçuk Özkan’ın kurduğu, geçtiğimiz yıl ortasında ise hisselerin yüzde 95’inin Malta’da yaşayan Slovenya uyruklu Mojca Plut’a devredildiği Coinspace İnternet Hizmetleri San. ve Tic. A.Ş şu sıralar yapılan bir dizi usulsüz işlem ve kayıp paralar ile çalkalanıyor. Edinilen bilgilere göre, sisteme sahte dekontlarla giriş yapıldı. Yapılan bazı üyeliklerin ise sahte olduğu belirlenmiş durumda.

KİMSE PARASINI ALAMIYOR
Durumun ortaya çıkması ile birlikte ödemeler durduruldu. Şirkete yakın bir kaynak, konunun soruşturulmaya devam ettiğini söyledi. Aynı kaynak, lider olarak şirkete girişi yapılan bazı kişilerden para alınmadığını, bunun yetkinin yanlış kullanımı olarak değerlendirildiğini söyledi. Aynı kaynak, yürütülen soruşturma sonrası sorumlu olduğu anlaşılan şirket müdürü Selçuk Özkan’a karşı hukuki bir sürecin de başlatılabileceğini aktardı. Aynı kaynak, Özkan’ın, merkezin onaylamadığı bazı işlemleri yaptığını da aktardı. Soruşturmaya konu para miktarının ise 8,5 milyon Euro olduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

22 YAŞINDA AYLIK KAZANCI 800 BİN EURO!
Coinspace’de yaşanan ‘ödeme’ krizi, tartışmaları da beraberinde getirmiş durumda. Parasını almak için harekete geçen bazı kişilerin, şirkette ‘lider’ konumda olan, kendisine bağlı binlerce kişinin üye olduğu Ahmet Altun’a (22) yöneldikleri öğrenildi. Altun’un ofisinin birkaç kez basıldığı belirtildi.

ALACAKLILAR PEŞİNE DÜŞTÜ
Altun’un kullandığı 300 bin TL değerindeki lüks otomobili bu kişilerin alacağına karşılık verdiği öğrenildi. Üniversite öğrencisi olduğunu belirten Altun ise, aylık 800 bin 1 milyon Euro kazandığına yönelik iddiaların doğru olmadığını belirtti.

Titancıların şirketinde kayıp para şoku

22 yaşındaki Ahmet Altun aylık kazancının 100-200 bin Euro'yu bulduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Altun, Hurriyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada aylık kazancının 100-200 bin Euro’yu bulduğunu, 6-7 ay önce girdiği sistemden 3-4 milyon TL kazancının olduğunu söyledi. Altun, söz konusu paranın bir bölümünü ise alamadığını aktardı. Altun, kullandığı otomobilin kendisinden zorla alınmadığını belirterek “Ben kendim sattım. Parasını da, sorun çözülene kadar, vicdani olarak bazı kişilere verdim” dedi.

Konu ile ilgili ulaştığımız Selçuk Özkan’dan ise dönüş olmadı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!