TİSK'ten Derviş'e destek

Güncelleme Tarihi:

TİSKten Dervişe destek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2001 00:00


Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş, yeni ekonomik programa destek turlarını sürdürüyor. Derviş'in bugünkü durağı, Türkiye İşverenler Sendikası (TİSK) oldu. TİSK Başkanı Refik Baydur, Hükümetten Kemal Derviş'e siyasi destek vermelerini istedi.
Haberin Devamı

Derviş, TİSK Genel merkezini ziyaretinde kısa bir konuşma yaptı. Derviş, " Bliyorsunuz yeni ekonomik stratejiyi birlikte oluşturuyoruz. Ancak çok hızlı ilerliyoruz. Geçen hafta piyasalar da rahatlama dönemine girdiler. Dışarıdan aldığımız haberler de olumlu yönde. Bir güven ortamını yardımınız ve desteğinizle bir an önce oluşturacağız" dedi. Derviş şunları söyledi:

"Birazcık TİSK yöneticileriyle sosyal durumu görüşmek, Türkiye ekonomisinin nasıl büyüeceğini konuşmak istiyoruz. Yılın ilk yarısının külfetini sosyal adalete uygun olarak nasıl geçireceğimizi konuşacağız"

SUÇLU, KOORDİNASYONU SAĞLAYAMAYAN SİYASİLER

TİSK Başkanı Refik Baydur, sözlerine Kemal Derviş'e teşekkür ederek başladı. Derviş'in daha önce alışmadıkları bir yöntem izlediğini söyleyen Baydur, "Daha işe başlamadan, işçi ve işveren kesimiyle görüşmesi bizi memnun etti" dedi.

Baydur, Derviş'in Amerika gibi bir ülkeden, üstelik çok önemli görevini terkederek, 'ülkemde neler yapabilirim' diyerek, arkasına bakmadan gelmesinden etkilendiklerini söyledi. Baydur şunları kaydetti:

"Radikal değişimler, kitlenin kabulüyle daha meşru bir şekilde gerçekleşir. Bu değişimin başarılı sonuçlar vereceğini kendisine arzediyoruz. Türkiye bir dar boğazdan geçiyor. Ne Sayın Cotorelli'yi suçlamaya hakkımız var, ne de başkasını. Bu, olsa olsa koordinasyonu sağlayamayan siyasilerin günahıdır.

Bakanlar Kurulu, Sayın Bakan'a siyasi desteği verirse bu sıkıntılı durumdan çıkmak mümkündür. Daha önce kamuoyuna sunulan programlar bastırılmış, sıkıştırılmış programlardır. Bizim bu darboğazı Türk milleti olarak aşıp, gerçek yerimize kavuşacağımıza inanıyoruz. Sayın Bakan'ın başarılarının destekçisi olacağız."

Derviş ve TİSK yöneticilerinin toplantısı bu açıklamaların ardından basına kapalı olarak sürdü. (Hürriyetim)


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!