TİSK'den istikrar bildirgesi

Güncelleme Tarihi:

TİSKden istikrar bildirgesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2001 00:00


Türkiye işveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), İstikrar Programı'nın temel strateji olması gerektiğini belirtirken ulusal rekabet gücünün artırılmasını önerdi
Haberin Devamı

Türkiye işveren Sendikaları Konfederasyonu Yönetim Kurulu, yayınladığı deklarasyonda (bildirge), Türkiye'nin yaşadığı ekonomik kriz şartlarından kurtulabilmesi için uygulanacak yeni istikrar programına esas teşkil etmek üzere IMF ile imzalanan çerçeve anlaşmanın, memnuniyetle karşılandığını bildirdi.

Yayınlanan deklarasyonda, anlaşmanın bir an önce uygulamaya dönüşmesi ve yeni istikrar programının başarısı için şu hususlara dikkat edilmesi istendi: "Ekonomik istikrarın ön koşulu, siyasi istikrar ve sosyal uzlaşmadır.

Önümüzdeki dönemde devlet, siyasi istikrarı ve kendi içinde uyumlu çalışma ortamını sağlamak zorundadır.

Bu bağlamda, hükümetin istikrar programının üçlü diyalog mekanizmasına konu olmasına yönelik yeni yaklaşımını son derece isabetli görmekteyiz. Bu yöntemin uygulamada da sürdürülmesini temenni etmekteyiz. Program işsizlik ve buna ilişkin tedbirlere odaklanmalıdır.

İşsizlikte artış riskini göğüslemek ve milli gelir pastasını büyütebilmek için, reel sektörün üretim, yatırım ve istihdam yaratma gücünü destekleyebilecek 'rekabet gücü politikası' ve 'üçlü istihdam politikası' oluşturulmalıdır.

Krizin üstesinden gelmek ve yeniden büyüme trendine geçebilmek sosyal tarafların sorumluluk almalarına bağlıdır.

Bu süreçte, geçmişte olduğu gibi tarafların anlaşması ile çalışma hayatını düzenleyen yasalar elvermese bile işsizliği önleyecek ve işletme performansını artıracak esnek çalışma yöntemlerine müracaat edilmesi Türkiye'nin menfaatine olacaktır.

Hükümet acilen, kredi faiz oranlarındaki haksız uygulamalar konusunda reel sektör ve bankacılık kesimi temsilcilerini biraraya getirerek bir uzlaşma yolu açmalı, prime esas kazanç tabanı da Asgari ücrete bağlanarak çözümlenmelidir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!