TİSK’ten SPK’ya ’zorunlu personel’ tepkisi

Güncelleme Tarihi:

TİSK’ten SPK’ya ’zorunlu personel’ tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2008 00:00

SERMAYE Piyasası Kurulu’nun (SPK) aldığı bir kararla Borsa’ya kote şirketlere, "Zorunlu istihdam" getirmesine Türkiye İşverenler Sendikası Konfederasyonu (TİSK) tepki gösterdi. Bu uygulamasının kaldırılmasını isteyen TİSK’in konuya ilişkin açıklaması özetle şöyle:

ZORUNLU PERSONEL: SPK’ca 19 Mart 2008’te Resmi Gazete’de yayımlanan ’Sermaye Piyasası Kanununa Tabi Anonim Ortaklıkların Uyacakları Esaslar Hakkında Tebliğ’in 8. maddesi ile payları borsada işlem gören ortaklıklarda, ortaklığın sermaye piyasası mevzuatından kaynaklanan yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde ve kurumsal yönetim uygulamalarında koordinasyonu sağlayan bir personelin görevlendirilmesi zorunlu kılındı.

TAM ZAMANLI: Bu personelin ’Sermaye Piyasası Faaliyetleri İleri Düzey’ ve ’Kurumsal Yönetim Derecelendirme Uzmanlığı’ lisanslarına sahip olması, ortaklıkta tam zamanlı üst düzey yönetici olarak çalışması zorunluluğu getirildi.

EK YÜKLER SAKINCALI: Bir yıl içinde uyum zorunluluğu öngören bu düzenleme, sermaye piyasası mevzuatına tabi şirketlere yönelik olarak önemli sakıncalar ile ek mali ve idari yükler içeriyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!