TİSK Başkanı: mücadele için hazırız

Güncelleme Tarihi:

TİSK Başkanı: mücadele için hazırız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 1997 00:00

Haberin Devamı

TİSK Başkanı Refik Baydur Hükümetin kararlı olması halinde, zam yapmama kararına TİSK'in destek olacağını açıkladı. Baydur, TİSK'in düzenlediği ‘‘Türkiye'de Parlamenter Sistemin Sorunları ve Çözüm Öneriler’’ konulu panel öncesinde yaptığı konuşmada, Hükümet'in kamu mal ve hizmetlerine zam yapmamam gayretinin, akılcı bir istikrar programı bütünlüğü içinde ele alınması gerektiğini belirtti. Baydur, ‘‘İşveren kesimi, maliyet baskısının bu nedenle azalması ölçüsünde, Hükümet'in enflasyonla mücadelesine şüphesiz destek olacaktır’’ dedi.

Ankara'nın, ülkenin gerçek potansiyelini açığa çıkarmada bir engel olduğu anlayışının toplum içinde kökleşmeye başladığını söyleyen Baydur, partilerin toplumsal proje eksikliğinin bu tabloda önemli bir rolü olduğunu kalydetti. Muhalefeti de eleştiren Baydur, ‘‘Meclis'te muhalefet yapıyorum diye, körü körüne Hükümet'in her hizmetine karşı olmanın herkese zarar vereceğini de bilmek lazım’’ dedi.

Baydur, milletvekili dokunulmazlığının sınırlandırılmasına ilişkin tasarının Meclis'te reddedilmesinin toplumda bir hayalkırıklığı yarattığını da belirtti ve ‘‘Devleti rant dağıtan bir mekanizma olmaktan çıkarıp, etkinlik ve verimlilik temelinde yeniden yapılandırmak kaçınılmazdır’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!