Tike, fast food zinciri kuracak

Güncelleme Tarihi:

Tike, fast food zinciri kuracak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2002 01:36

Adanalı dört kuzenin 1998'de İstanbul Levent'te kurdukları ve küçük parça et anlamına gelen ‘Tike Kebap Evi’, franchising sistemiyle Türkiye geneline yayılma kararı aldı.

Ekonomist dergisinin haberine göre Tike'nin ortaklarından Mehmet Ali Burduroğlu, McDonalds ve Burger King konseptinde fast food zinciri kurmak üzere çalışmalara başladıklarını söyledi. Burduroğlu, kebap ve dürüm ağırlıklı olacak fast food zinciri ile verilecek franchisinglerden cironun yüzde 6-8'i oranında isim hakkı alınacağını kaydetti.

Mehmet Ali Burduroğlu, Orhan Tekin, Seha Tekin ve Ferhat Yeşilforat isimli Adanalı dört girişimci kuzenin ilkini 1998'de Levent'te açtıkları Tike Kebap Evlerini'nin bugün sayısı üçe ulaşmış durumda. Mehmet Ali Burduroğlu, Şaşkınbakkal ve Güneşli'de açtıklarını restoranlardan sonra önümüzdeki iki ay içinde Tike Nişantaşı'yı açacaklarını belirterek, ‘‘Bugüne kadar Tike restoranlarında 700 bin kişiye hizmet verdik. 150-200 kişi kapasiteli Tike tarzı restoran açma maliyeti 350-400 bin dolar. Tike restoranının aylık cirosu ise 100-120 bin dolar arasında ve yüzde 20-25 oranında kar marjıyla çalışıyor’’ dedi.

KRİZDE YÜZDE 18 KÜÇÜLDÜK

Restoran yatırımının geri dönüşünün 18-24 ay arasında olduğunu söyleyen Burduroğlu, ‘‘Ancak yaşadığımız ekonomik krizden sonra bu oran 24-30 aya yayıldı. Tike krizden yüzde 18 küçülme yaşayarak etkilendi’’diye konuştu.

Burduroğlu, İstanbul dışında ilk kez Ankara'da franchisinng sistemiyle Tike restoran açacaklarını belirterek şöyle konuştu: ‘‘İstanbul'da da fast food zinciri oluşturacağız. Bugünlerde Ankara'da franchising verme konusunda görüşmelere başladık ve diğer bölgelerden gelen teklifleri değerlendiriyoruz. İsim hakkı olarak cironun yüzde 6-8'i arasında bir oran geçerli. İlk 18 ay içinde ise bunu sıfır oranda uygularız. Kebap ve dürüm ağırlıklı olacak fast food zinciri konusunda şu anda marka tescili aşamasındayız.’’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!