TİB, BTK’ya devredildi

Güncelleme Tarihi:

TİB, BTK’ya devredildi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2016 20:33

DARBE girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında üçüncü kez yapılan Bakanlar Kurulu’nun ardından konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, alınan kararları açıkladı. Kurtulmuş, “Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nı (TİB) kapattık. Tüm yetkileri Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) devredildi” dedi.

Haberin Devamı

BAŞBAKAN Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’nın (TİB) kapatıldığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında üçüncü kez yapılan Bakanlar Kurulu’nun ardından konuşan Kurtulmuş, “TİB kapatılmış ve bütün yetkileri, sorumlulukları, personeli teknik bütün imkanları Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’na (BTK) devredilmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan daha önce yaptığı açıklamada, TİB’in kapatılacağını söyleyerek, “Çünkü bütün pisliklerin olduğu yerlerden biri de orası” diye konuşmuştu.

UNVANLARI KALMADI

Kurtulmuş, olağan üstü hal (OHAL) kapsamında iki yeni Kanun Hükmünde Kararname (KHK) hazırlandığını açıklayarak, şöyle konuştu: “670 sayılı KHK’da, öncelikli olarak bazı bakanlıklarımız ve kurumlarımızdan gelen, kamu personeli olma vasfını yitirmesi gereken, yani Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) üyesi olduğu tespit edilen kişilerle ilgili düzenlemedir. Dışişleri, Sahil Güvenlik, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere çeşitli kurumlardan gelen liste, KHK ile yayınlanarak yürürlüğe girecek ve bu listede ismi geçen FETÖ mensupları devlet memuriyeti vasfını kaybedeceklerdir. Bu kararname çerçevesinde görevden alınanların unvan ve meslek adlarını kullanmaları da mümkün olmayacak. Bu unvanları milleti yok etmek için, devleti yok etmek için terör örgütüyle irtibatlı olanların kullanmaya hakları yoktur. Amaç budur, son derece yerinde ve doğru bir amaçtır.”

Haberin Devamı

MALİYE BELİRLEYECEK

Kapatılan kurum ve kuruluşların mal varlıklarıyla ilgili olarak da konuşan Kurtulmuş, “670 sayılı KHK ile; FETÖ’cü terör örgütüyle irtibatlı olduğu için kapatılan kurum ve kuruluşların hakları, alacakları, yükümlülükleri ve taşınmazlıklarının ne olacağı Maliye Bakanlığı’nın uhdesine bırakılmıştır. Bunların bir kısmını da diğer kamu kurumlarına, ihtiyaç ortaya çıkarsa, onlara bedelsiz olarak tahsisini yapacak, mülkiyetini değil. Kapatılan vakıfların mal varlıkları, taşınmazlıkları ve alacaklarıyla ilgili sorumluluklarsa Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne tevdi edilmiştir” dedi.

Haberin Devamı

İHRAÇ EDİLECEKLER

Kurtulmuş, şöyle devam etti: “2010 KPSS’de soruları çaldıkları ve bu şekilde devlet memuriyetine girdikleri tespit edilenler, devlet memuriyetinden ihraç edileceklerdir. Ancak 2010 KPSS ile girmiş olup yapılan soruşturmalar sonucunda gerçekten hakkıyla devlet memuriyetine girdiği tespit edilenlere ise hiçbir şey olmayacak. Onlar devlet memuriyeti sıfatını bulundukları, sıfatı kullanmaya devam edeceklerdir. 2010 KPSS ile ilgili sayı veremiyorum. Onların listeleri var. Kimler bu yolsuzluğun içinde oldular, onlarla ilgili gerekli düzenlemeler yapılacak.”

ŞEHİTLERİN SGK BORCU SİLİNECEK

15 Temmuz şehitleri ve gazilerinin SGK borçlarının silineceğini ve buradan kaynaklanan birtakım aksaklıkların ortadan kaldırılacağını açıklayan Kurtulmuş, “Kapatılan askeri okullardaki sözleşmelerin feshi meselesi de bu KHK ile gündeme gelmiş ve kararlaştırılmıştır. Bu kararnameyle birlikte GATA ve askeri hastaneler Sağlık Bakanlığı’na devredilmesi düzenlendi. Orada çalışan sağlık personeliyle ilgili detaylı düzenlemeler yapıldı” dedi.

Haberin Devamı

EMEKLİLİK YAŞI 75’E ÇIKARILDI

NUMAN Kurtulmuş ayrıca, “671 Sayılı Kararname özel harekat polisinin istihdamıyla ilgili yeni düzenlemeler. Birtakım yeni özel harekat polisi alınmasıyla ilgili sürecin açıklığa kavuşturulması. YÖK’ün talebi çerçevesinde 2006 sonrasında kurulan 41 üniversitedeki öğretim üyelerinin emeklilik yaşı 67’den 72’ye çıkarılmıştı. Bu üniversitelerimizdeki emeklilik yaşını 75’e çıkarıyoruz. Böylece yeni kurulan üniversitelerimizdeki öğretim üyesi açığı giderilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!