THY, sıfır yüzünden TL'yi biletten çıkardı

Güncelleme Tarihi:

THY, sıfır yüzünden TLyi biletten çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2002 01:46

THY, fazla sayıdaki sıfırlar yüzünden, biletlerden Türk Lirası’nı çıkarma kararı aldı.

Türk Lirası Cumhuriyet tarihinin en hazin dönemine imza atarak bir devlet kuruluşu olan Türk Hava Yolları'nın (THY) resmi belgeleri ve kestiği biletlerinden resmen çıkarıldı.

Sürekli olarak değer kaybeden ve bu yüzden yıllardır peşine sürekli yeni bol sıfırlar ekleyen Türk Lirası bundan böyle değer hesaplama referansı ve para birimi olarak Türk Hava Yolları'nın biletlerinde yer almayacak.

Nedeni ise, yurtdışına yapılan seyahatlarde yüksek bedelli biletler olduğu takdirde bol sıfırların artık bilet uzunluğunu aşar hale gelmeleri. Bu kararda. acentaların isteklerinin de rol oynadığını belirten kaynaklar, TL ile bilet kesildiğinde kredi kartlarından otorizasyon alma dahil bir çok konuda sorunlar çıktığını söyledi.

Bu konudaki çalışmalar sonucunda, Türk Hava Yolları dün itibarı ile merkez, bürolar ve acentalara gönderdiği yazıda, bundan böyle bilet bedeli hesaplanmasında ABD Doları'nın ana referans alınacağını bildirdi.

Ana ücret toplamı tamamen dolar olarak yenilenen biletlerde Türk Lirası ise sadece biletin bilgi bölümünde özet olarak yer alacak. Vatandaşlar ise biletlerini dolar üzerinden Türk Lirasına çevrilmiş halde ödeyecekler.

Bu amaçla, Türk Hava Yolları'nın bilet kesim ve hesaplama ile ilgili tüm sistemlerini değiştirdiği belirtilirken, böylelikle bol sıfırlı TL döneminin de ‘‘tarih olduğu’’ ifade edildi.

THY, American Airlines'ın Kabil köprüsü olacak

American Airlines ile THY (Türk Hava Yolları) Afganistan'ın başkenti Kabil'e ortak uçuş için görüşmeler yapıyor. THY Basın ve Halkla İlişkiler Başkanı Faik Akın'dan alınan bilgiye göre, bir süre önce Türkiye'yi ziyaret eden bir ABD heyeti, Dışişleri Bakanlığı'nda yapılan görüşmeler sırasında bu isteği sözlü olarak iletti. Yapılan değerlendirmeler sonunda konunun iki ülke havayolları arasında görüşülmesi gerektiği kanaatine vardığını söyleyen Akın, ‘‘Bütün değerlendirmelerin ışığında THY ile American Airlines arasında görüşmeler yapılıyor. Zannediyorum olumlu sonuç çıkar’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!