THY 2 yıllık imza attı Milli Takım’ın sponsorluk geliri 55 milyon lira oldu

Güncelleme Tarihi:

THY 2 yıllık imza attı Milli Takım’ın sponsorluk geliri 55 milyon lira oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2011 00:00

Son dönemlerde Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile sponsorluk sözleşmelerini yenileyen şirketler, Milli Takım’ın sponsorluk gelirlerini 55 milyon liraya çıkardı. 9 ana sponsor ve 6 resmi tedarikçisi bulunan Milli Takım ile son imzayı THY attı. Şirket TFF’ye 2 yılda 9 milyon TL ödeyecek.

TÜRKİYE Futbol Federasyonu (TFF) ile sponsorluk sözleşmelerini yenileyen şirketler, Milli Takım’ın gelirini de artırıyor. 2008 yılında 15 milyon liralık sponsorluk geliri bulunan TFF, bu rakamı 2010 itibariyle 55 milyon liraya taşımayı başardı. 9 ana sponsor ve 6 resmi tedarikçisi bulunan Milli Takım ile anlaşmasını yenileyen son şirket THY oldu. TFF ile sözleşmesini 2 yıl daha uzatan THY, Milli Takım’a bu süre içerisinde 9 milyon liralık kaynak aktaracak.

3 milyon dolar

Nike, Turkcell, Coca-Cola, Garanti, TT-Net, THY, Ülker ve Mercedes-Benz’in ana sponsoru olduğu Milli Takım, 6 tane de tedarikçi şirkete sahip. Teknosa, Sürat Kargo, Acıbadem, Arko, Sarar ve Powerade’in tedarikçi olarak faaliyet gösteriyor. Milli Takım’ın ana sponsorluk ücreti ise yıllık 3 milyon dolar olarak belirlenirken, tedarikçiler Milli Takım’a ürün hizmeti sunuyor.

Kapsamımız geniş

Şirket olarak sporun yüksek tempolu mücadelesi ile THY markasını özdeşleştirmek istediklerini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, şöyle konuştu: “TFF’ye sponsorluk anlaşması çerçevesinde ciddi katkı vereceğiz. Ülkemiz sporunun ana destekçilerinden biri durumuna geldik. Bireysel alanda sporcularımıza destek veriyoruz. (A) Milli Futbol ve Basketbol Takımları ile artık bütünleştik. Artık kapsamımız daha geniş. 3. Lig’e kadar tüm kulüplerimizi kanatlarımız altına alıyoruz. Milli takımlarımızdan hiçbir kaynağı esirgemiyoruz.”

Spora bakışı pozitif

Sponsor şirketlerin son dönemlerde Milli Takım’a önemli katkı sağladığını dile getiren Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, “Ulusal ve uluslararası alanda çok önemli spor sponsorlukları bulunan, spora bakış açısı çok pozitif olan bir şirketle sponsorluğumuzu sürdürmemiz bizim için ayrı bir anlam taşıyor. Bu alandaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Topçu verdiği parayı denetliyor

THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun aynı zamanda TFF Denetleme Kurulu Başkanı da olduğunu belirten TFF Başkanı Mahmut Özgener, “Bize hem para veriyor, hem de harcamasını denetlemiş oluyor. Bundan dolayı da ayrıca keyifliyiz. Bu anlaşmadan ülkemiz liglerinde oynayan tüm takımların faydalanacağını özellikle belirtmek istiyorum. Ülkemiz liglerinde oynayan tüm takımlarımızın ulaşımlarında THY önemli rol oynuyor. Bu sene 2. ve 3. liglerde bir format değişikliğine gittik. Takımlarımızın ulaşım ve konaklama masraflarını federasyon olarak karşılıyoruz. Bu bütçenin içinde anlaşmanın önemli bir yeri var” diye konuştu.

Takımı finallere uçuracaksınız

İMZA töreninin son bölümünde THY sponsorluğunu değerlendiren A Milli Takım Teknik Direktörü Guus Hiddink, şöyle konuştu: “Eğer benim gibi dünya çapında çok seyahat ediyorsanız, THY’nin kendisini sunuş tarzını bir çok kez görme şansı buluyorsunuz. Burada dağıtılan toplarda yazdığı gibi umarım, ‘global manada’ sizi bir adım öteye taşırlar ve 2014 Dünya Kupası’nda bizi dünyanın bir başka noktasına götürürler. Gelecek yıl Avrupa Şampiyonası’nda da olmalıyız ve bu takımı finallere uçuracaksınız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!