The Ritz Carlton yüzde 25 büyüdü 13 milyon dolara yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

The Ritz Carlton yüzde 25 büyüdü 13 milyon dolara yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2011 00:00

İstanbul’daki The Ritz Carlton oteli, 13 milyon dolara renove ediliyor.

Haberin Devamı

Otelin yeni genel müdürü Massimiliano Zanardi, 244 odalı otelin 2010 yılında odalarının renovasyonunu 10 milyon dolara tamamladıklarını belirterek, “Spa ve restoranları da bu yıldan itibaren renove edeceğiz. Onlar için de 3 milyon dolarlık yatırım yapılacak” dedi.
Restoranlar yenilenecek
Zanardi, restoranların renovasyonu için yılbaşında çalışmalara başlanacağını dile getirerek, şu bilgileri verdi: “Oteldeki Çintemani restoranı da gelecek yıl renovasyona girecek. Şubat ayında tamamlanacak olan süreç için 2 milyon dolarlık bütçe ayrıldı. Spa’yı da bir milyon dolara renove edeceğiz. Renovasyon sonrasında RC Bar’ın yerine Living Lounge’ı koyacağız. Tapas barımız da olacak. Daha modern ve dinamik bir atmosfer yaratacağız.”
Otellerinin bu yılı geçen yıla göre yüzde 25’lik büyümeyle kapatacağını da açıklayan Zanardi, “2011 yılında 70 binden fazla misafir ağırladık. Misafirlerimiz daha çok Amerika, Ortadoğu ve bazı Avrupa ülkelerinden geliyor. Avrupalı turist yoğunlukta olmadığı için krizden etkilenmedik. Misafir portföyümüze yeni pazarları da katmak için çalışıyoruz” diye konuştu.
2012’den yüksek beklenti
Zanardi, bu yıl doluluklarının yüzde 83 düzeyinde olacağını dile getirerek, şu değerlendirmeyi yaptı: “2012 yılından beklentilerimiz yüksek. Avrupa’da yaşanacak kriz tehlikesine karşı pazarların iyi seçilmesi gerekiyor. Döviz kurlarındaki yükselme de turizmciler olarak bizi olumlu etkiliyor.”

Haberin Devamı

Türkçeyi çok iyi konuşuyor

MASSIMILIANO Zanardi, İtalya’da Hotel School of Parma’dan mezun oldu. Kariyerine 1991’de başladı. 1995’de Türkiye’ye gelen ve Club Med Tatil Köyü’nde Bar Müdürü olarak görev yapan Zanardi, daha sonra İstanbul’da 4 yıl süreyle Vakko Cafe Zinciri Direktörü olarak çalıştı. 2001’de The Ritz-Carlton İstanbul Yiyecek İçecek Departmanı’na Yiyecek ve İçecekten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı ve 2004’e kadar görevini sürdürdü. Yıllarca İstanbul’da çalışan ve Türkçe’yi çok iyi konuşan Zanardi, İtalyanca, İngilizce, Fransızca, İspanyolca ve Portekizce de biliyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da turizm on yılda çok değişti

MASSIMILIANO Zanardi, on yıllık geçmişi olan otelin kuruluş aşamasında Türkiye’de görev yapmıştı. Farklı ülkelerde görev yaptıktan sonra The Ritz Carlton İstanbul’a Genel Müdür olarak döndüğünü belirten Zanardi, on yılda Türkiye’nin çok değiştiğini söyledi. Zanardi, “Her yerde inşaatlar başlamış. O dönemde tüneller de yoktu. Her şeyi bulamıyordunuz. Müşterilerimiz ananas istiyordu her sezon bulamıyorduk. İstanbul turizmde çok gelişti.Dünyanın önemli destinasyonlarından biri haline geldi” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!