The European: Türkiye dinamik bir ekonomi

Güncelleme Tarihi:

The European: Türkiye dinamik bir ekonomi
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 1998 00:00

Haberin Devamı

İngiltere'nin etkin yayın organlarından The European, Türkiye'nin bölgesindeki tek dinamik ekonomiye sahip ülke olduğuna, İsveç ekonomisini bile geride bıraktığına dikkat çekti ve AB kapısında bekletilen Ankara'nın kırgınlığında haklılığını vurguladı.

Gazetenin son sayısında Norman Stone imzasıyla yer alan yorum haberde, ‘‘Üst düzey yetkililer sokaklarımızda gezinsin. Strasbourg ya da Avrupa Konferansı'nı ağırlayan Londra'daki dilencilerin, evsizlerin sayısının Ankara ya da İstanbul'dan çok daha fazla olduğunu göreceklerdir’’ denildi. Türkiye'nin ekonomik atağına çarpıcı kıyaslamalarla işaret eden The European, ‘‘Birkaç yıl önce İsveç ekonomisinin üçte birine paralel ekonomi, şimdi bu ülkeyi geride bıraktı. Ankara'nın ithalat ve ihracat çapı önemli boyutlara ulaşırken, tekstilde lider oldu ve havacılık sanayi de müthiş gelişti. Mevcut verilere göre Avrupa, Türkiye'nin bölgesindeki tek dinamik ekonomi olduğunu farkedebilir ve Topluluğa katabilmek için çırpınabilir’’ diye yazdı.

ANKARA HAKLI

1963'te NATO'nun değerli bir üyesi, kabul edilen Türkiye'nin o dönemde Avrupa ile yakınlığını hatırlatan gazete şunları kaydetti: ‘‘Avrupa'nın eski düşmanları şimdi üyelik için sıraya girdi. Türkiye'nin ise aday ülkeler arasında yer almaması karşısında Ankara tepkisinde haksız değildir. Avrupalılar işleri karıştırdı. Lüksemburg Zirvesi deklarasyonu milliyetçi Yunanlıların yönlendirmesiyle kaleme alındı. Türk basını bu gelişmeden Alman hükümetini sorumlu tuttu. Almanya, Türkiye'nin düşmanı değildir. Türkiye'de muazzam boyutlarda Alman yatırımı vardır.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!