Tevfik Altınok "görevbaşı" yaptı

Güncelleme Tarihi:

Tevfik Altınok görevbaşı yaptı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2000 00:00

Fon'a devredilen bankaların yönetimiyle görevlendirilen Tevfik Altınok, atamaya ilişkin kararnamenin resmi gazetede yayınlanmasıyla birlikte bugün yemin ederek görevine başladı. Altınok, Egebank, Yurtbank, Sümerbank, Yaşarbank, Esbank, Interbank, Bank Ekpress ve Türkbank'tan sorumlu olacak.
Haberin Devamı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'ndaki (TMSF) 8 bankanın yönetim kurulu başkanlıklarına atanan Tevfik Altınok 8 tüzel kişiliğin 8 ayrı yönetim kurulu bulunduğunu, ancak bu yönetim kurullarındaki isimlerden sadece birinin farklı olduğunu bunların da banka genel müdürleri olduğunu kaydetti.

Altınok, kendisiyle birlikte Çelik Kurdoğlu, Tanju Polatkan, Hasan Ulukanlı, Adnan Özen ve Hasan Eken'in 8 bankanın da ayrı ayrı yönetim kurullarının üyesi olacaklarını tüm bankaların yönetim kurulu başkanlığını da kendisinin yapacağını vurguladı.

Altınok, "8 bankada 8 ayrı yönetim kurulu var. Ama hepsi aynı kişilerden oluştuğu için tek yönetim kurulu gibi düşünülmesi gerekiyor. Yeni yönetim kurulları atandığı için önceki yönetim kurulları kalktı. Sadece genel müdürler duruyor" dedi.

Yeni yönetim kurulunun çalışma yeri konusunda da Altınok, henüz birtespit yapmadığını, esasen, henüz yemin etmediği için de herhagi birşey söylemesinin doğru olmadığını söyledi.

Tevfik Altınok TMSF'ye devredilen ve tekrar satışı düşünülen Egebank, Yurtbank, Sümerbank, Yaşarbank, Esbank, Interbank, Bank Ekpress ve Türkbank'tan sorumlu olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!