Tesla Model S bitcoinle satıldı

Güncelleme Tarihi:

Tesla Model S bitcoinle satıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2013 01:26

Güney Kıbrıs'ta bir üniversite bitcoinle öğrenci kabul ederken ABD'de bir araba bayiside son model bir süper arabayı bitcoinle sattı. Bu ABD'de bitcoinle satışının yapıldığı bilinen ilk araba.

Haberin Devamı

Sanal para birimi bitcoin artık hayatın her alanında kullanılmaya başlandı. İsmi açıklanmayan bin alıcı ABD California’daki Lamborghini Newport Beach isimli bayiiden Tesla Model S isimli spor arabayı satın aldı. Arabının ödemesini bitcoinle yapan alıcı araç için 91.4 bitcoin ödedi. Kağıt para olarak bu rakam alımın yapıldığı gün 103 bin dolara tekabül ediyordu. BitPay üzerinden gerçekleştirilen ödeme sonrasında araba sahibine teslim edildi. Bloomberg’ün haberine göre araç bayiden bitcoinle satıldıktan sonra 10 kişi daha bitcoin ile araba alabilmek için bayiyi aradı.

AŞIRI DEĞERLENMİŞ

Bitcoin son zamanlarda yıldızı parlayan bir para birimi olsa da ekonomide gelenekçi yaklaşımı izleyen uzmanlarla yıldızı barışmıyor. Merkez Bankası’nın ilk Yahudi Başkanı olarak bilinen Alan Greenspan “Bitcoin bir balon, aşırı şekilde değerlenmiş” ifadesini kullanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!