Tesla hissesinde sert düşüş! Elektrikli otomobil 2 polisi ezdi

Güncelleme Tarihi:

Tesla hissesinde sert düşüş Elektrikli otomobil 2 polisi ezdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2021 09:25

Tesla'nın hisseleri açık pozisyonlar ve yaşanan bir kaza haberiyle düşüş gösterdi. Çin'deki kazaya ilişkin olarak Tesla yetkili kuruluşlarla işbirliği yapacağını açıkladı.

Haberin Devamı

Dünyada elektrikli otomobil alanında öncü olan Tesla'nın hisselerinde açık pozisyonlar satış getirdi. ABD'li yatırımcı Michael Burry'nin yönetiminde olan Scion Asset Management tarafından yapılan SEC duyurusunda Tesla hisselerinde 800 bin 100 adetlik açık pozisyon alındığı ortaya çıktı.

534 MİLYON DOLARLIK AÇIK

Yapılan açıklamaya göre, Scion Asset Management'in Tesla'da aldığı açık pozisyon ilk çeyrek sonu itibariyle 534 milyon dolar seviyesinde bulunuyor.

ÇİN'DE 2 POLİSİ EZDİ

Tesla'nın elektrikli otomobili sürüş sırasında Çin'de 2 polisi ezdi. Tesla, Doğu Çin'in Zhejiang Eyaleti'nde görevde olan iki trafik polisine çarparak yaralanmalarına yol açan otomobil için soruşturmada ilgili makamlarla tam işbirliği yapacaklarını açıkladı. Bu gelişme de hisselere olumsuz yansıdı.

Tesla hisseleri haberlerin etkisi ile günü yüzde 2.2 düşüşle 576.8 dolardan tamamladı. Kapanış sonrası işlemlerde hisse fiyatı 571.94 dolara geldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!