Tesco Kipa, 205 milyon lira yatıracak, 25 mağaza açacak

Güncelleme Tarihi:

Tesco Kipa, 205 milyon lira yatıracak, 25 mağaza açacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2011 00:00

Tesco Kipa Türkiye CEO’su Paul Ritchie, Kipa’nın İstanbul Ataşehir’de açılan süpermarket formatını tanıtmak üzere düzenlediği toplantıda, 2011 büyüme stratejisine değinirken, Kipa’nın, süpermarket mağazalarıyla kent merkezlerine yayılacağını söyledi. Ritchie, İstanbul’un büyük olanak sunduğunu ifade ederek, “Şehir merkezlerinde daha fazla mağaza açmanın ve o bölgelerde bulunan vatandaşlar için iyi bir komşu olmanın zamanı geldiğine inanıyoruz” dedi.

8 bin çalışanımız var

Ritchie, Türkiye’de 22 şehirde 124 mağazaları ve 8 bin çalışanları bulunduğunu kaydederek, “Bu yıl Türkiye genelinde üçte biri İstanbul’da olmak üzere 25 mağaza daha açacağız. 2 binin üzerinde iş olanağı sağlayacağız. Yeni mağazalar için yapılacak yatırım tutarı 80 milyon pound (205 milyon lira) olacak” diye konuştu. Ritchie, Şok Marketler’in satışını, “Türkiye perakende sektörü çok gelişiyor ve bu da, müşteriler için fırsat yaratıyor bizi de daha fazla rekabete yönlendiriyor” şeklinde değerlendirdi.

Organik büyüme

Kipa Express ve Süpermarket Formatı Direktörü Suat Demirel de, Türkiye’de perakendecilik pazarına yatırım yapmaya kararlı olduklarını vurgulayarak, yeni süpermarket mağazaları için doğru noktalar araştırmaya devam ettiklerini söyledi. Demirel, yeni mağazalar için İstanbul’da araştırma yaptıkları onlarca saha bulunduğunu, her iki yakada da oldukça fazla seçenek üzerinde çalıştıklarını belirtti.

İstanbul önemli satın alma merkezi

İstanbul’un, Tesco’nun dünya çapındaki önemli satınalma merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Suat Demirel, tedarikçilerine tüm Tesco pazarlarına ürünlerini konusunda önemli fırsatlar sunduklarını ifade etti. Demirel, bu yıl açılması planlanan süpermarket sayısının 25, ekspress mağaza sayısının 10, hipermarket sayısının da 16 olduğu belirttti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!