Terminal binasına 'gelecek' ödülü

Güncelleme Tarihi:

Terminal binasına gelecek ödülü
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2016 21:45

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul yeni havalimanı terminal binasının 2016 Dünya Mimarlık Festivali’nde “Gelecek Projeler-Altyapı” kategorisinde tasarım ödülüne layık görüldüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın başkenti Berlin’de dünya çapında mimar ve tasarımcıları bir araya getiren Dünya Mimarlık Festivali’nde, İstanbul yeni havalimanı terminal binası “Gelecek Projeler-Altyapı” kategorisinde tasarım ödülü aldı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, “Daha önce de hava trafik kontrol kulesi ve teknik binası, 2016 Uluslararası Mimarlık Ödülü’ne layık görülmüştü. İstanbul yeni havalimanının inşaatı devam ediyor ama ödüle doymuyor” dedi. Arslan, tamamlandığında dünya çapında sıfırdan yapılan en büyük havalimanı özelliği taşıyacak projenin, 350’den fazla noktaya uçuşla ilk etapta yıllık 90 milyon yolcu ağırlama kapasitesine sahip olacağını anlattı.

300 PROJE YARIŞTI

Ödüle konu terminal binasının, dünya çapında tek çatı altındaki en büyük terminal binası özelliğini taşıyacağını dile getiren Arslan, Dünya Mimarlık Festivali’nde 60’ı aşkın ülkeden 300’ün üzerinde projenin yarıştığını ifade etti. Arslan, İstanbul yeni havalimanının, söz konusu ödülle Londra Well-line, Şanghay Caravanserai Havalimanı, Güney Kore Uluslararası Jeju Havalimanı, Riyad Olaya Metro İstasyonu, Stuttgart Merkez İstasyonu, Varşova Tren İstasyonu, Çin San Shan Köprüsü gibi projeleri geride bıraktığını kaydetti.    

Haberin Devamı

Mimarlıkta 9 yıldır son gelişmelerin paylaşılarak dünya mimar ve tasarımcılarına fikir alışverişi ortamı sağlayan Dünya Mimarlık Festivali, bu sene Berlin’de tarihi bir otobüs deposunda düzenlendi. Festival kapsamında yarışan projeler, Avrupa’nın önde gelen dizayn ve mimarlık ofislerinin yöneticilerinden oluşan jüri heyetine sunum yaptı. Jüri tarafından belirlenen Dünya Mimarlık Festivali ödülleri, düzenlenen gala gecesinde sahiplerini buldu.      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!