'Terlikli milyonerler' servetlerine servet kattı

Güncelleme Tarihi:

Terlikli milyonerler servetlerine servet kattı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2012 13:55

Zaman zaman 'terlikli milyonerler' olarak da adlandırılan yeniçağın zenginlerinin ortak özelliği kazandıkları paradan çok teknolojik gelişmelere odaklanmış olmaları. Yeni zenginler genelde online satiş ve sosyal ağlarla ilgili faaliyetleri olan şirketlerin sahibi ya da kurucusu...

Haberin Devamı

Teknosa'nın aylık dergisi SDN Teknosa Magazin'de yer alan araştırmaya göre, internet zenginlerinin en dikkat çekici yönü genelde online satış ya da sosyal ağlarla ilgili şirketlerin sahibi olan birçoğu genç yaşlarında büyük başarılara imza atmış isimler olmaları.

Amazon.com'un kurucusu Jeff Bezos, ABD'nin ve dünyanın en büyük online satış mağazalarından birisi olan Amazon.com'u internet üzerinden alışverişle özdeşleştirirken, online kitap konusunda yaptığı atılımlarla da önemli başarılar elde etti.

Kindle markası altında e-kitap sunan şirket kısa zamanda büyük başarılar elde etti. Son ürünleri Kindle Fire ve Android tableti işine de giren Bezos, servetine servet katmaya devam ediyor.

Güncel serveti 19,1 milyar dolar olan Bezos, sadece internet dünyasının değil, dünyanın en büyük zenginlerinden birisi...

Haberin Devamı

Google

Larry Page ve Sergey Brin; Bu iki ismin akla getirdiği Google.com'un kurucuları da internet dünyasının önemli isimlerinden. Üniversite yıllarında Sergey Brin ile birlikte Google'ı kuran Page 16,7 milyar dolarlık servetiyle dikkat çekiyor.

Şirketin diğer ortağı olan Sergey Brin de yine 16,7 milyar dolarlık serveti ile internet aleminin zenginleri arasına ismini yazdıranlardan. Aslen Rus olan ve 6 yaşında ABD'ye göç eden Brin, 1996 yılında Larry Page ile Google'ı kurdu. Geçen yıl bizzat CEO koltuğuna geçen Larry Page, arama motoru devinin farklı alanlarda çalışmalar yapmasına da ön ayak oldu.

Bir dönem Google CEO koltuğunda oturan Eric Schmidt ise dünyanın en zengin 136. kişisi... Schmidt'in serveti Google'da sahip olduğu hisselerden kaynaklanıyor. Halen Google yönetim kurulunda olan Schmidt'in serveti ise yaklaşık 7 milyar dolar.

Facebook

Mark Zuckerberg: Belki de en çok tanınan internet zenginlerinden biri Mark Zuckerberg. Facebook'u kuran ve dünyanın en büyük sosyal ağı haline getiren Zuckerberg, bugünlerde şirketin borsaya açılım işlemleri ile de ilgileniyor. Serveti 17,5 milyar dolar olan Facebook kurucusu 27 yaşında olmasına rağmen şimdiden dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Kullanıcıların kendi ürünlerini açık artırma yoluyla satabildiği eBay sitesinin kurucusu olan Pierre Omidyar, sitenin kodunu 1995 yılında tatil yaparken yazdı. Bugün Türkiye'de bile ortaklıkları bulunan ve dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden biri olan eBay, Omidyar'ı 6,2 milyar dolarlık bir servetin sahibi yaptı. Aslen ekonomist olan Omidyar İran asıllı bir Amerikalı.

Japonya'nın en büyük online ticaret sitesi Rakuten'in CEO'su ve kurucusu olan Hiroshi Mikitani de diğer yeni zenginler gibi servetini kurduğu siteye borçlu. Şirketler arası online ticaret platformu olan Rakuten 1997 yılında

kuruldu. Mikitani'nin serveti ise 5,6 milyar dolar civarında...

Haberin Devamı

Baidu

Robin Li: Çin'in popüler ve Google'dan bile çok kullanılan arama motoru Baidu'nu sahibi olan Li, fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Disiplinli çalışması ile bilinen Li'nin kişisel serveti 9,4 milyar dolar.

Çin'in yerel girişimcilerine güzel bir örnek olan Ma Huateng de AOL benzeri bir site olan Tencent'i kurdu. Huateng'in yaklaşık 4,3 milyar dolarlık bir serveti var.
Fransa'nın ilk internet servis sağlayıcılarından olan Word Net'i 1993 yılında kuran Xavier Niet,

Groupon şirketini kuran Andrew Mason dünyadaki başka servet sahipleri olarak sıralanırken, Türkiye'de de ilk özel alışveriş sitesi Markafoni'nin ortaklarından Sina Afra, yine özel alışveriş sitesi olan Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu, en popüler olan yemek sipariş sitesi olan Yemek Sepeti'nin ortaklarından Nevzat Aydın, 2000'li yıllara damgasını vuran İtiraf.com sitesini 2004 yılında satarak Magnet.com isimli bir şirket kuran Ersan Özer, Türkiye'nin ilk portallarından Mynet'i 1999 yılında kuran Emre Kurttepeli de listeye Türkiye'den eklenebilecek isimler olarak ön plana çıkıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!