TEMSA, otobüste global marka olma yolunda

Güncelleme Tarihi:

TEMSA, otobüste global marka olma yolunda
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2008 12:14

Sabancı Holding'in Adana'da kurulu TEMSA Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, otobüs ve midibüs markasına yönelik yeni ihracat ve yatırım planlarıyla, Türkiye otobüs sektöründe önce bölgesel güç, sonrasında global marka olmayı hedeflediklerini belirtti.

Buldurgan, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin önde gelen otobüs ve midibüs üreticisi olduklarını belirterek, Türkiye ve dünya pazarlarında hedefleri büyüttüklerini ifade etti.

İhracattaki yeni hedeflerini ve yeni yatırım planlarını anlatan Buldurgan, Temsa markası olarak, otobüs sektöründe önce bölgesel güç sonrasında global bir marka olmayı hedeflediklerini kaydetti.

Buldurgan, geçen yıl Şubat ayında temelini attıkları Mısır'daki otobüs fabrikasının açılışını Nisan ayında yapacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Temsa Mısır fabrikasından Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Körfez ülkelerine otobüs ve midibüs ihraç edeceğiz. 18 ay önce tek fabrikamız vardı, 18 ay sonra fabrika sayımız üçe çıkmış olacak. Adapazarı fabrika yatırımlarımıza başladık. Mitsubishi Fuso Canter üretimini Adana'dan Adapazarı'na kaydırıyoruz. Adana fabrikamız ise Avrupa pazarlarına odaklanacak. Mısır'ın serbest ticaret anlaşması olduğu için bölge ülkelerine ihracat yapacağız.”

YENİ ÜLKE ARAYIŞI

Buldurgan, dünyanın 40'ı aşkın ülkesine ihracat yaptıklarını ve Temsa markası ile girecekleri yeni ülke arayışında olduklarını da ifade etti.

Temsa yetkililerinin Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen'in heyetiyle birlikte gittikleri Hindistan gezisinde temaslarda bulunduklarını anımsatan Buldurgan, şöyle devam etti:
“Yeni pazar arayışlarımız sürüyor. Hindistan, Çin, Rusya gibi nüfus yoğunluğuyla dikkat çeken pazarları inceliyor ve yatırım fırsatlarını değerlendiriyoruz. Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı ile Ticaret Ataşeliklerimizin bu konuda verdikleri desteklere teşekkür ediyoruz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!