Temmuz ayı memur ve emekli zam oranları ne kadar olacak?

Güncelleme Tarihi:

Temmuz ayı memur ve emekli zam oranları ne kadar olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2018 13:48

Memur ve emekli maaşlarında enflasyon dolayısıyla yapılacak olan artış, birçok kişinin araştırdığı konu olmaya başladı. Temmuz ayı memur ve emekli zam oranları ne kadar oldu sorusuna cevap arayan birçok vatandaş, konuyla ilgili sorgulamalarını gerçekleştirmeye başladı. İşte, enflasyon dolayısıyla maaş farklarının ne kadar olduğunu merak eden vatandaşlar için memur ve emekli zam oranları hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

Temmuz ayı memur ve emekli maaşları, birçok vatandaşın merakla araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Enflasyonda meydana gelen artış nedeniyle toplu sözleşmede yer alan maddeler doğrultusunda zam alacak olan vatandaşlar, bu miktarın ne kadar olacağını sorgulamaya başladı. Peki, temmuz ayı memur ve emekli maaşları ne kadar oldu? İşte, işte zamlı maaş oranları

TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLDU?

Açıklanan enflasyon rakamı ile birlikte memur ve emeklilerinin temmuz zamları da belli oldu. Buna göre görevdeki memurlar ile emeklileri toplu sözleşmeye göre yüzde 3.5 zam üzerine enflasyon farkı da eklenince maaşlarını yüzde 8.65 zamlı alacaklar.

Görevdeki memurlar ve emeklileri bu temmuzda maaşlarını yüzde 8.65 zamlı alacak. Memur ve emeklileri iki yılda bir imzalanan toplu sözleşmeye göre ocak ve temmuz olmak üzere senede iki kere maaşlarını zamlı alıyor. Yine toplu sözleşmeye göre de geçmiş altı aya ait enflasyon farkı oluşursa bu fark da maaşlara yansıtılıyor.

Haberin Devamı

2018-2019 yılını kapsayan toplu sözleşmeye göre de görevdeki memurlar ile emeklilerinin 2018’in ocak-temmuz döneminde yüzde 4, temmuz-aralık döneminde de yüzde 3.5 zam alması öngörüldü. Enflasyondan kaynaklı bir fark oluşursa da bu fark maaşlara eklenecekti. Bu yılın ocak ayında toplu sözleşmeden kaynaklı yüzde 4’lük zammın üzerine yüzde 1.69 da enflasyon farkı eklendi ve görevdeki memurlar ve emeklileri maaşlarını toplam yüzde 5.69 zamlı aldı. 2017 yılında ise zam oranları ocak ayında yüzde 3, temmuz ayında yüzde 6.89 olmak üzere toplam yüzde 9.89 oldu.

2018 ZAMMI YÜZDE 14.34

2018’in temmuz ayında ise toplu sözleşme çerçevesinde yüzde 3.5 zam öngörüldü. Ayrıca geçen, yani Ocak-Haziran, dönemine ait 6 aylık enflasyonun yüzde 4’ü aşması halinde de aşan tutar kadar fark alacaklardı. 2018’in ilk altı ayında TÜFE’de gerçekleşen ve TÜİK tarafından açıklanan enflasyon yüzde 9.17 olarak gerçekleşti. Böylece memur ve emeklilerine yüzde 5.17’lik enflasyon farkı alma hakkı doğdu. Toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı ile birlikte zam oranı yüzde 8.67 oldu.

Haberin Devamı

Ancak Maliye Bakanlığı, ilave enflasyon farkıyla birlikte kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde temmuz ayından geçerli olmak üzere toplamda yüzde 8.65 oranında artış yapıldığını açıkladı. Özetle, kamu görevlileri ve memur emeklileri bu temmuzda maaşlarını yüzde 8.65 zamlı alacak. Bu zamla birlikte de kamu görevlileri ve emeklileri 2018 yılında toplam 14.34 zam almış olacaklar. Böylece, temmuz-aralık döneminde en düşük memur emekli aylığı 1.978 liradan 2.149 liraya yükselecek.

Temmuz ayı memur ve emekli zam oranları ne kadar olacak

Temmuz ayı memur ve emekli zam oranları ne kadar olacak

BAKMADAN GEÇME!