Temizlik krizi

Güncelleme Tarihi:

Temizlik krizi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:23

Meclis’in başı bu kez de ‘temizlikle’ dertte.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) tüm brimlerin temizliği için yapılan ihalede bazı ürünlerde tek bir markanın işaret edilmesinin ardından iptal edildi. Meclis’in temizlik krizi yaşamaması için ihalenin hızla tekrarlanması gerekiyor.

MİLLETVEKİLİ odalarının da bulunduğu yeni halkla ilişkiler binasını hizmete sokan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) “temizlik krizi” kapıda. Tüm birimlerin temizliği için yapılan ihale, bazı ürünlerde tek bir markanın işaret edildiğinin belirlenmesi üzerine Meclis yönetimi tarafından iptal edildi. Meclis’in temizlik krizi yaşamaması için ihalenin hızla tekrarlanması gerekiyor.

TÜM MALZEMELER

Yeni halkla ilişkiler binasının hizmete girmesiyle birlikte temizlik ürünü ihtiyacı artan TBMM, mayıs ayında kapsamlı bir temizlik malzemesi alım ihalesi açtı. Toplam 17 farklı temizlik malzemesi için açılan ihale, 30 Mayıs tarihinde ise TBMM Genel Sekreterliği tarafından iptal edildi. Ancak ihaleye en uygun teklifi veren firma konuyu Kamu İhale Kurulu’na (KİK) taşıdı.

17 FARKLI ÜRÜN

KİK’in konuyla ilgili hazırladığı dosyada da ihaleyle ilgili detaylar yer aldı. Buna göre TBMM Genel Sekreterliği, ihaleyle alınacak 17 temizlik malzemesi arasında yer alan toz toplama ürünü için istenilen TSE Kalite Uygunluk Belgesi’nin tek bir markada yer aldığını belirledi. Bu nedenle rekabetin oluşmadığı sonucuna vardı ve ihaleyi iptal etti. KİK de TBMM Genel Sekreterliğini haklı bulunca, ihale iptal kararı kesinleşti.
Meclis, geçtiğimiz yıl da bulaşıklar için çıktığı deterjan ihalesinde benzer bir sorun yaşamıştı. 10 bin kilo bulaşık deterjanı, 7 bin kilo bulaşık makinesi parlatıcısı, 8 bin kilo bulaşık ön yıkama maddesi için ihale açan Meclis Yönetimi, “Deterjanların ‘TSE’li olması” şartını getirmişti. Ancak firmalardan biri şikâyet edince, alınacak deterjanlardan hiçbirinin TSE koşuluna uymadığı ortaya çıkmış ve ihale iptal edilmişti.

Neler alınacak

Haberin Devamı

MECLİS iptal edilen ihalesinde birçok farklı temizlik ürününü almayı öngörüyordu. Alınacak ürünlerin listesi ise şöyle:
1500 litre cam ve parlak yüzey temizleme malzemesi
10 bin litre cilasız yüzey bakım maddesi
1500 litre cilalı yüzey bakım maddesi
1500 litre cila sökücü
500 paket yakıcı ve arındırıcı temizleyiciler
10 bin litre banyo temizleyici
5 bin litre ahşap lamine temizleyici
10 bin kilogram çamaşır suyu
5 bin litre oda spreyi
1000 litre oda şampuanı
1500 adet mobilya parlatıcı
500 litre toz toplama maddesi
1000 litre sert zemin cilası
10 bin litre köpük sabun
4 bin litre el dezenfektanı
1500 adet metal parlatıcı
5 bin litre de el yıkama sıvısı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!