Temel Kotil’den yerli helikopter projesindeki çalışanlara teşekkür yazısı

Güncelleme Tarihi:

Temel Kotil’den yerli helikopter projesindeki çalışanlara teşekkür yazısı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2018 12:44

Genel maksat helikopter ihtiyacını karşılamak üzere geliştirilen yerli T625 helikopterin dün ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirmesinin ardından Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil, projede yer alan çalışanlara teşekkür yazısı gönderdi.

Haberin Devamı

SAVUNMA Sanayi Başkanlığı koordinasyonunda Türk Havacılık Uzay Sanayi (TUSAŞ) tarafından geliştirilen yerli T625 helikopter, motor çalıştırma ve yer testlerini başarıyla geçmesinin ardından dün de ilk kez havalanmıştı. Yaşanan gelişmenin ardından Türk Havacılık ve Uzay Sanayi (TUSAŞ) Genel Müdürü Temel Kotil kaleme aldığı yazıyla, TUSAŞ çalışanlarına teşekkür etti.

“HELİKOPTERİMİZ SİZLERİN EMEKLERİ SAYESİNDE BİZLERE BU GURURU YAŞATTI”

Temel Kotil çalışanlara yönelik teşekkür yazısında , “Cumhurbaşkanımız liderliğinde, devletimizin Savunma Sanayimize verdiği destek ile T625 genel maksat helikopterimiz, bu tesislerde tamamen milli olarak üretildi ve söz verdiğimiz gibi 06 Eylül 2018’de saat 06.00’da ilk uçuşunu gerçekleştirmiş oldu. Bu sevinci hep birlikte sabahın ilk ışıklarında, ilk uçuşumuz gerçekleşirken birlikte tarihe tanıklık ettik. T625 Genel Maksat Helikopterimiz, sizlerin emekleri sayesinde bizlere bu gururu yaşattı. Ülkemiz adına çok önemli bir kazanımı birlikte elde etmiş olduk. Duygularımın tarifsiz olduğunu belirtmek ile birlikte, her zaman hatırımda kalacak bir durumdan dolayı sizlere teşekkür etmek isterim” ifadelerine yer verdi.

Haberin Devamı

ÇALIŞANLARIN GÖSTERDİĞİ ÖZVERİYE VURGU

T625 genel maksat helikopterinin geliştirilmesi için çalışanların büyük özveri gösterdiğine dikkat çeken TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil, “En üst düzeydeki yöneticimizden, tüm çalışanlara kadar herkes bu proje için yıllarca, aylarca ve günlerce ciddiyet ile çalıştı. Bayram tatilinde çalıştınız, yeri geldi evde eşinizi ve çocuğunuzu ihmal ettiniz. Kimi zaman ise burada sabahladınız. Kısacası; disiplininiz, iş aşkınız, şirket bağlılığınız ve en önemlisi karakterlerinizle şirketimizin gurur tablosu oldunuz. Uçuş bittikten sonra sevinç gözyaşları döken çalışma arkadaşlarımı gözlemledim. Yıllarca bu projeye çalışarak adeta bu anı bekleyen sizlerle çalışabilmekten dolayı bir kez daha onur duydum. O sevinç gözyaşları geleceğe dair neler yapabileceklerimizde ki kararlılığın temsili oldu. Siz ülkeniz için çok ciddi bir fedakarlık yaparak başarı gerçekleştirdiniz. Tarihe sizlerin sayesinde kazınacağını düşündüğüm 06 Eylül 2018’de gerçekleşen gurur tablomuzu sizler de unutmayınız. Vatana ve millete armağan edilen bu büyük gün için tüm emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunarım” dedi.

Haberin Devamı

Zorlu iklim ve coğrafyalarda uçabilecek şekilde tasarlanan T625 genel maksat helikopteri VIP, kargo, hava ambulans, arama kurtarma, kıyı ötesi taşıma gibi birçok görevde kullanılabilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!