Tembel bekârlar ev işlerini teknojiye havale etti

Güncelleme Tarihi:

Tembel bekârlar ev işlerini teknojiye havale etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2014 01:56

EV işlerine yetişemeyen bekârların yardımına teknoloji koşuyor. Çamaşır makinesi, ütü, robot süpürge, çay demleyici ve buharlı pişirme makinesi gibi cihazlar bekârların vazgeçilmezler listesinde yer almaya başladı.

Haberin Devamı

Ev işleri konusunda her alanda kullanılan sıradan cihazlar bile yeni nesil teknolojilere kavuşarak bekârların gözdesi oluyor. Bu cihazların başında çamaşır makineleri geliyor. Üreticiler, saatlerce süren yıkama programlarını 15 dakikanın altına, enerji tüketiminin de en aza indirdi. Bekârların bir diğer baş belası ütü de teknolojiyle daha kolay. Buhar püskürtme teknolojileri giyisleri saniyeler içinde jilet gibi yapıyor. Buhar pişiriciler de dikkat çeken ev teknolojileri arasında. Yemek yapmaya üşenen bekarlar, bu makinelerle üç yemeği aynı anda yapabiliyor. Buna ek ola-rak artık çay demlemeyi veya kahve pişirmeyi bile makineler yapmaya başladı.

Hızlı yıkama

Vestel’in geliştirdiği ‘Twinjet Plus’ teknolojisi çamaşırları 12 dakikada yıkayabiliyor. A+++ sınıfı çamaşır makinesi A sınıfı makinelere göre yüzde 20 daha az enerji harcıyor. ‘Twinjet Plus’ teknolojisine sahip ‘CMH-XXL 9412 TGE’ modeli 9 kg kapasiteli.
Fiyatı: 1500 TL

Haberin Devamı


Buharlı PİŞİRİCİ


Tefal’in geliştirdiği Vitacuisine Compact buharlı pişirici 3 yemeği aynı anda pişirebiliyor. LCD kontrol paneline sahip cihaz, yemeğin pişirilme süresi için zamanlayacı ve haznesindeki suyu sıcak tutma özelliklerini bünyesinde bulunduruyor.
Üdürür
Fiyatı: 400 TL

robot süpürge

Kamerasıyla 167 derecelik görüş açısına sahip Samsung’un robot süpürgesi Navibot 8845, saniyede 30 kare fotoğraf çekiyor ve evin içini buna göre süpürüyor. 37 sensörü bulunan robot süpürge, düşme veya takılma gibi durumlarda kendini kapatıyor.
Fiyatı: 1200 TL


ASKIDA ÜTÜLEME

Singer’in ürettiği Steam Works Classic askıda ütüleme makinesi elbise, gömlek ve ceket ütülemeyi kolaylaştırıyor. Makinenin altında bulunan buhar kazanıyla kırışıklıklar kolayca açılırken 360 derece dönebilen askıysa kullanıcıların işini kolaylaştırıyor.
Fiyatı:
200 TL


UYGULAMA


Şimdi de ‘Hey’ diyoruz
TEK kelimelik mesajlaşma uygulaması ‘Yo’dan sonra şimdi de ‘Hey’ uygulaması akıllı telefonlardaki yerini aldı. Tıpkı Yo gibi çalışan Hey uygulaması da kullanıcıların sadece ‘Hey’ kelimesiyle mesajlaşmasını sağlıyor. Uygulama hem Android hem de iOS işletim sistemli akıllı telefonlara indirilebiliyor.

Haberin Devamı


OYUN DÜNYASI

PES kendini affettirecek
FUTBOL oyunlarının en iddialı isimlerinden biri olan PES serisinin, yeni bölümü geliyor. Üretici şirket Konami, geçen yıl oyunseverlere sunduğu PES 2014 için özür diledikten sonra tüm gücünü oyunun 2015 sürümüne ayırdı. Yeni bölümde
özellikle kontroller ve grafikler dikkat çekiyor.


HAFTANIN TRENDİ

Akıllı şnorkel
DENİZE gidenlerin vazgeçilmez aksesuvarlarından şnorkeller de zamana ayak uydurarak akıllandı. Tribord markasının geliştirdiği yeni şnorkel, gözlük ve nefes alma borusunu bir araya getiriyor. Kullanıcı daha rahat nefes alabiliyor. Tribord şnorkelin satış fiyatıysa 55 dolar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!