Telekom’a asılırız, olmazsa Telsim’e bakarız

Güncelleme Tarihi:

Telekom’a asılırız, olmazsa Telsim’e bakarız
Oluşturulma Tarihi: Mart 04, 2005 02:00

Öldürülen eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri’nin şirketi Oger Telecom’un Genel Müdürü Paul Doany, ‘Türk Telekom ihalesine çok kararlı giriyoruz ve mutlaka almak istiyoruz. Bunun için size sürprizlerimiz olacak. Telekom’u alamazsak, Telsim’i de düşünebiliriz’ dedi.

ÖLDÜRÜLEN eski Lübnan Başbakanı Refik Hariri’nin kurucusu olduğu Suudi Arabistan merkezli Saudi Oger Limited bünyesindeki Oger Telecom, Türk Telekom ihalesinde ‘ısrarlı alıcı’ portresi çizeceğini ortaya koydu. Oger Telecom Genel Müdürü Paul Doany, ‘Biz Türk Telekom’u mutlaka almak istiyoruz. Türk Telekom’un bizim açımızdan stratejik önemi var. İhalede bu açıdan çok kararlı davranacağız. Türkiye’ye özel sürprizlerimiz olacak. Eğer Telekom’u alamazsak, Telsim’le de ilginebiliriz’ dedi.

75 KİŞİ İLE İNCELEME:

Türk Telekom’da 75 kişilik bir ekiple inceleme başlattıklarını belirten Paul Doany, Oger Telecom İş Geliştirme Müdürü Omar Al-Bundak, Ticari Direktör Jinah Joe Haj Ali ve Romanya’daki GSM şirketinin başında bulunan Cüneyt Türktan (Turkcell eski Genel Müdürü) ile basının karşısına çıktı. Doany, Telekom ihalesine katılmaktan, Türkiye’nin parlak geleceğine katkıda bulunmaktan memnuniyet duyacaklarını belirterek, ‘Telekom ihalesi yoluyla diğer yatırımcıları da teşvik etmiş olacağız. Kararlıyız. Türk Telekom’u tek başımıza almak istiyoruz’ diye konuştu.

KONSORSİYUM OLUŞACAK:

Paul Doany, şöyle devam etti: ‘Telekom’da bütün gruplar hemen hemen tek başına hareket ediyor ve inceleme yapıyor. Ancak mayıs ayında ihale günü geldiğinde bir takım birliktelikler, ortaya çıkacak. Telekom’un yüzde 34’üne sahip olacak şekilde ortak alırız. Bunlar arasında Türk şirketi de olabilir.’

SÜRPRİZLERİMİZ OLACAK:

Türk Telekom ihalesinde hükümet de dahil Türkiye’de toplumun yüzde 99.9’unun bir Avrupalı operatörün öne çıkmasını isteyebileceğini ifade ederek, şunları söyledi: ‘Yarışa bu anlamda 1-0 yenik başlasak da biz Türk Telekom’da iddialıyız. Çok büyük sürprizlerimiz var. Bakın Romanya’ya 350 milyon dolar yatırdık. Sürprizlerimizi görünce bizi isteyeceksiniz. Hazır olunca anlatacağız. Kaybedeceğimizi hiç sanmıyorum. Kaybedeceğini düşünen baştan çeker giderdi. Biz kazanacağımıza inanıyoruz.’

TELSİM’LE DE İLGİLENİRİZ:

Geçen yıl ekim ayında Telsim’le ilgili olarak Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’yla (TMSF) bir görüşme yaptıklarını kaydeden Doany, bir soru üzerine, ‘Türk Telekom’u çok istiyoruz. Herşeye rağmen alamazsak Türkiye’den vazgeçmeyiz. O zaman dönüp Telsim’i alma konusunu değerlendiririz’ dedi.

Paramızın rengi yeşil değil riyal

OGER Telecom Genel Müdürü Paul Doany, Refik Hariri’nin grubu nasıl kurduğuna, paralarının kaynağına dönük sorular üzerine şu bilgileri verdi:

‘Sayın Hariri bu şirketin kurucusu. Refik Hariri’nin siyasete girdiği 1992’den beri oğlu Saad Hariri işin başında. Daha önce de ben Hariri’nin şirketlerinde çalışıyordum. Lübnan’da iç savaş vardı ve hizmetlerimi bedava sunuyordum. Beyrut’un şehir merkezinin yeniden inşasında Hariri’nin şirketi Solidere çalıştı. Ama Hariri cebinden 125 milyon dolar harcadı. Ayrıca Solidere’de kimsenin yüzde 10’dan daha fazla hissesi olmadı. Hariri, Solidere’den gelen kárın hayır işlerine ve burslara gitmesini istemişti. Öyle oldu. Çok fazla spekülasyon var bu konuda. Lübnan’da spekülasyonların, iftiraların sonu gelmez. Hiç bir şey bulamazlarsa ‘eşçinseldi’ derler. Hariri’nin parasının rengi yeşil değil ama Suudi Arabistan Riyali’dir. Çünkü Hariri, zenginliğini Lübnan’da yapmadı. Hariri, en büyük işlerini Suudi Arabistan’da yaptı. İnşaat işlerinde çok iyiydi. Yaptığı harcamanın, kazancının her kuruşunun de hesapı kayıtlıdır.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!