Telefonda 214 milyar dolarlık flört

Güncelleme Tarihi:

Telefonda 214 milyar dolarlık flört
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 1999 00:00

Haberin Devamı

Almanya ve İtalya telekom şirketlerinin birleşme görüşmeleri yaptıkları bildirildi. Financial Times gazetesinin haberine göre, iki şirket arasındaki görüşmeler ileri düzeye ulaştı. Görüşmelerin başarıyla sonuçlanması durumunda 214 milyar dolarlık yeni bir telekomünikasyon devi doğacak.

Haberde, görüşmelerde anlaşma sağlanması durumunda, Amerikan AT&T şirketi ve MCI WorldCom ile global düzeyde rekabet edebilecek, Avrupa çapında bir şirketin ortaya çıkabileceği kaydedildi.

İtalya Telekom şirketinden bir sözcü, şirketin, İngiliz Telekom ve İspanyol Telefonica şirketleriyle yaptığı gibi Almanya Telekom şirketiyle de işbirliği görüşmelerinde bulunduğunu söyledi.

Adının açıklanmasını istemeyen sözcü, görüşmelerin birleşme aşamasına gelip gelmediği konusunda bilgi vermedi.

Almanya telekom şirketi sözcüsü Hans Ehnert ise gazetenin haberini ‘‘spekülasyon’’ olarak nitelendirerek, yorum getirmekten kaçındı. Ehnert, Almanya ve İtalya telekom şirketleri arasında geçmişte görüşmeler yapıldığı yolundaki iddiaları da doğrulamadı.

Financial Times gazetesinin haberinde, Olivetti'nin girişimlerinin önüne geçebilmek için İtalya Telekom şirketinin, muhtemel bir anlaşmayı en kısa zamanda sağlaması gerektiği vurgulandı.

Haberde, iki şirket arasındaki görüşmelerde siyasi ve ticari bazı sorunlar bulunduğu belirtilerek, siyasi engelin, Almanya hükümetinin telekom şirketinde yüzde 74 hisseye sahip olması gösterildi. İtalya'nın, Almanya hükümetinin telekom şirketindeki etkisinin azaltılabilmesi için bu hisseleri öngörülen bir sürede satmasını isteyebileceği kaydedildi.

Ticari yönden de Almanya Telekom şirketinin Fransa Telekom şirketiyle ilişkisinin sorun yaratabileceği vurgulanan haberde, İtalya Telekom şirketinin bu ilişkiye son verilmesini isteyebileceği bildirildi.

Bu arada haber üzerine İtalya Telekom şirketinin hisse fiyatlarının 9.71 euroya (10.39 dolara) yükseldiği kaydedildi. Frankfurt Borsası'nda da Almanya Telekom şirketinin hisse fiyatlarının düne göre 85 sent yükselerek, 38.95 euroya (41.68 dolar) yükseldiği bildirildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!