Telefon özelliği Türkiye’de yok

Güncelleme Tarihi:

Telefon özelliği Türkiye’de yok
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2017 22:02

Apple'ın geçen hafta tanıttığı yeni akıllı saat modeli Apple Watch Series 3, iPhone olmadan arama yapabilme, mesaj gönderebilme ve internete bağlanma özellikleriyle beğenileri topladı. Ancak bu özelliğe sahip olan modellerin ilk etapta Türkiye'de satışa çıkmayacak olması hayal kırıklığı yarattı.

Haberin Devamı

Birçok kişi için saat tutkusunun yeri çok ayrı. Özellikle de klasik saatler söz konusu olunca. Buna rağmen kullanıcılar akıllı saat modelleriyle artık günlük hayatlarında işlerini kolaylaştıracak seçenekleri aramaya başladı. Bunun en önemli göstergesini de yeni iPhone modellerinin lansmanı sırasında Apple CEO'su Tim Cook anlattı.

Telefon özelliği Türkiye’de yok

Cook, büyük bir heyecanla şirketin akıllı saat modeli Apple Watch'un global satışlarda saat sektörünün en büyük oyuncusu olan Rolex'i geçtiğini belirtti. Ve sahneyi yeni modelleri Apple Watch Series 3'e bıraktı. Kullanıcıların günlük hayatlarında akıllı saatlere daha yakın olması odağında geliştirilen Apple Watch Series 3, işlevsellik ve deneyim açısından çıtayı bir üst seviyeye çıkarıyor. Hürriyet'e özel olarak test için verilen Apple Watch Series 3'ü yaklaşık 1 hafta boyunca test ettik.

Haberin Devamı

YENİ NESİL SIM TEKNOLOJİSİ

Apple Watch Series 3'ün çıtayı bir üst seviyeye çıkaran özelliklerinin başında hücresel (cellular) yani mobil iletişim ağlarıyla kullanılabilmesi. Başka bir deyişle kullanıcıların yanında iPhone modelleri olmasa bile Apple'ın yeni akıllı saatini kullanabilecek. Neler mi yapabilecek? Arama yapabilecek, mesaj gönderip alabilecek veya online müzik uygulamaları üzerinden indirmeden (download etmeden) şarkı dinleyebilecek.

Apple Watch Series 3, iPhone'lara bağlı olmadan kullanılabilmesi için elektronik SIM (eSIM) teknolojisini kullanıyor. Yani üzerinde SIM kart girişi bulunmuyor ve dolayısıyla fiziksel bir SIM karta da ihtiyacı yok. Kullanıcılar, mobil iletişim operatörlerine giderek, satın aldıkları Apple Watch Series 3'ü tanıtması yeterli olacak. Bu sayede hücresel olarak bu akıllı saat modelleri kullanılmaya başlanabilecek. Apple Watch Series 3'te kullanılan eSIM teknolojisinin en dikkat çekici yanı ise kullanıcıların yeni bir hat veya numara almadan kullanabilmesi. Çünkü eSIM teknolojisinde Apple Watch Series 3'e tanıtılacak hat, kullanıcıların hali hazırda kullandıkları hat oluyor. Başka bir deyişle tek hat üzerinden iki cihazı birden kontrol etmiş oluyorsunuz. Bu yüzden de kullanıcılar iPhone modellerinde kullandıkları hatlardaki veri, ses ve mesajlaşma paketlerini akıllı saat kullanmaya devam edebilecek. Ancak bunun da bir faturası var. Örneğin; ABD'deki kullanıcıların faturalarına ek 10 dolarlık bir ücret yansıtılacak.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DE NEDEN YOK

Şimdi gelelim işin Türkiye boyutuna. Paylaşılan bilgilere göre mobil iletişim özellikli Apple Watch Series 3 modelinin satışı öncelikli olarak ABD, İngiltere, Çin, Almanya ve Japonya olmak üzere sadece bazı ülkelerde yapılacak. Bu ülkeler arasında ne yazık ki Türkiye yok. Bunun sebebi de eSIM için Apple'ın henüz Türkiye'deki mobil iletişim operatörleriyle bir anlaşma yapmamış olması. Bu yüzden Türkiye'de ilk etapta Apple Watch Series 3'ün mobil iletişim özelliğine sahip olmayan modelleri satılmaya başlanacak. Bu modellerin farkı da akıllı saatin yanında yer alan yuvarlak şekildeki kontrol düğmesinin yanındaki kırmızı noktadan anlaşılabilecek. Kırmızı noktası bulunan modeller, mobil iletişim ağları üzerinden de kullanılabilecek.

Haberin Devamı

VE DİĞER ÖZELLİKLERİ

Apple Watch Series 3'ün tek büyük farkı mobil iletişim desteği değil. Bir önceki modele göre yüzde 70 daha performanslı bir çipe sahip olan model, kullanıcıların daha akıcı olarak akıllı saatlerini kullanabilmesini sağlıyor. Özellikle uygulamalar arasında geçiş hızı dikkatimizi çekenlerin başında geliyor. Yeni modelin daha güçlü olması beraberin yeni özellikleri de getirdi. Bu yeniliklerin başında sesle aktif olan Siri var. Önceki modellerde Siri'yi aktif hale getirmek için tuşa 1 saniye basılı tutmak gerekiyordu. Şimdi ise "Hey Siri" demek yeterli oluyor. Buna ek olarak modeldeki barometrik altimetre (yükseklik ölçer) özelliği de sporseverlerin dikkatini çekecek cinsten. Engelli arazi yürüyüşü, kayak, dağ koşusu gibi sporlarda kullanıcıların deniz seviyesinden yüksekliği doğru olarak hesaplanabiliyor ve buna göre performansı ölçülebiliyor.

Haberin Devamı

SEÇENEK SAYISI AZALDI

APPLE Watch Series 3, ilk etapta Türkiye'de tek ekran seçeneği ve kasa materyali ile satışa sunulacak. Daha önceki modellerde olan 38 mm ve paslanmaz çelik kasa seçeneği Apple Watch Series 3'te yer almıyor. Kullanıcılara sunulan seçenek 42 mm ve alüminyum kasa olarak belirlenmiş durumda. 3 farklı renkle şu anda ön siparişe açılan modelin satış fiyatı 1.649 TL. Model'in raflarda yer almaya başlayacağı tarih ise 29 Eylül.

KULLANIMI KOLAY YENİ KAYIŞLAR

APPLE Watch Series 3 ile yeni kayışlar da meraklıların beğenisine sunuldu. Özellikle 'Spor Loop' adındaki kolay ayarlanan cırt cırtlı kayış modeli yumuşak ve nefes alabilir naylon örme yapısıyla dikkat çekiyor.

BAKMADAN GEÇME!