Tekstil işçisi, işverene karşı tek cephe kuruyor

Güncelleme Tarihi:

Tekstil işçisi, işverene karşı tek cephe kuruyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 1998 00:00

Haberin Devamı

Tekstil sektöründe örgütlü bulunan işçi sendikalarının grev kararı almasının ardından, işveren sendikasının da lokavt kararı almasıyla yükselen gerilim Teksif'in, ‘‘Görüşmeler sırasında ortaya çıkan işveren önerileri kabul edilemez. Üretimden doğan gücümüzle hakkımız almaya kararlıyız’’ açıklamasıyla yeni bir aşamaya geldi.

SENDİKALAR ZİRVESİ

Toplu sözleşme görüşmelerinin tıkanması üzerine Teksif Sendikası başkanı Zeki Polat harekete geçti. İçinde bulunan süreçte işçi sendikalarının ortak karar alması gerektiğini belirten Polat, bugün Hak-İş'e bağlı Öz-İplik-İş Sendikası Başkanı Yusuf Ergin, pazartesi günü de Disk'e bağlı Tekstil Sendikası Genel Sekreteri Süleyman Çelebi ile görüşecek.

İşveren Sendikası Başkanı Halit Narin ile önümüzdeki hafta salı günü görüşmelere yeniden başlayacak olan Teksif Başkanı Polat, bu görüşmeler öncesi diğer sendikalarla da görüşüp öneriler alacağını ve toplu sözleşme masasına öyle oturacağının söyledi.

GREV KAÇINILMAZ

Tekstil iş kolunda işveren temsilcisi olarak pazarlıkları yürüten Halit Narin'in geçtiğimiz hafta görüşmeler sırasında önerdiği yüzde 24.5'un altındaki zam önerisini gerçekçi bulmayan işçi sendikaları başkanları, işveren teklifi değişmediği taktirde grevi kaçınılamaz görüyorlar.

Tekstil sektöründe yaşanan krizin sorumlusunun işçiler olmadığını belirten işçi sendikaları başkanları, işverenlerin önceki dönemlerde kazandıklarının bir bölümünü bu dönemde harcamasını, hükmetin de sektörün sorunlarının ciddiyetini anlayarak konuya eğilmesini istiyorlar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!