Teknoloji devlerinin yapay zekâ kavgası

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji devlerinin yapay zekâ kavgası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2017 22:33

ARTIK birçok alanda yapay zekâ kullanılmaya başlandı. İnsanların yerine düşünebilen ve karar verebilen yapay zekâ, sürücüsüz otomobillerden çağrı merkezlerine kadar birçok alanda başrol alıyor.

Haberin Devamı

Teknoloji devleri de yapay zekâ konusuna odaklanmış durumda. Ancak teknoloji dünyasının önde gelen isimleri yapay zekâ konusunda fikir ayrılığı yaşıyor. Çılgın işadamı olarak ünlenen ve elektrikli otomobil markası Tesla ile önemli başarılara imza atan Elon Musk, geçtiğimiz günlerde yapay zekâ teknolojisinin insanlık tarihi boyunca karşılaşılan en büyük risk olduğunu ve oluşturabileceği tehlikeleri açıklamıştı. Musk, “Yapılacak ilk iş mümkün olduğunca bilgi sahibi olmak, sorunların doğasını anlamaktır” diye konuştu.

CANLI YAYINDA KARŞI ÇIKTI

Bu açıklamanın ardından yaklaşık bir hafta sonra canlı yayın düzenleyen Facebook CEO‘su Mark Zuckerberg, yapay zekâ ve Elon Musk’ın açıklamalarıyla ilgili gelen soruya ilginç bir cevap verdi. Elon Musk’ın yapay zekâ ile ilgili açıklamalarını sorumsuzca olduğunu dile getiren Mark Zuckerberg, yapay zekâyla ilgili ortaya atılan kıyamet senaryolarını ve olumsuz düşüncelerin kaynağını anlayamadığını da ekledi. Takipçilerinden birinin Mark Zuckerberg’ün açıklamalarının bulunduğu bir haberi Elon Musk’ı etiketleyerek paylaşmasının ardından Musk’tan oldukça sert bir cevap geldi. Attığı Tweet’te Mark Zuckerberg ile daha önce yapay zekâ hakkında konuştuklarını belirten Musk, Zuckerberg’ün konuyla ilgili olan anlayışının yetersiz olduğunu söylemekten de çekinmedi. Şu an için sıra Zuckerberg’e geçmiş gibi görünüyor, polemiğin uzayıp uzamayacağını ise zaman gösterecek. Profesör Stephen Hawking yapay zekanın insanlığın sonunu getirebileceği uyarısında bulunmuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!