Teknoloji devinin CEO'sundan korkutan açıklama! Birçok şirket etkilenmişti... Birkaç yıl daha sürebilir

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji devinin CEOsundan korkutan açıklama Birçok şirket etkilenmişti... Birkaç yıl daha sürebilir
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 09:29

Dünyanın önde gelen yarı iletken çip üreticilerinden Intel'in CEO’su Pat Gelsinger, dünyada birçok şirketi etkileyen çip krizinin birkaç yıl daha sürebileceğini dile getirdi.

Haberin Devamı

ABD Kaliforniya, Santa Clara’daki Silikon Vadisi merkezli, dünyanın önde gelen yarı iletken chip üreticilerinden Intel’in CEO’su Pat Gelsinger, dünya genelindeki yarı iletken kıtlığının, üretim sorunlarının çözümüne kadar, birkaç yıl daha sürebileceğine dikkat çekti.

Gelsinger, chip kıtlığının, pandemiye bağlı olarak büyük bir kitlenin evinden çalışmaya başlamasına bağlı olarak ortaya çıktığına dikkat çekti.

Tayvan’daki Computex Fuarı kapsamında düzenlenen online bir oturumda konuşan Gelsinger, endüstrinin bir yandan kısa vadeli kıtlığı gidermek için adımlar atarken, sektörde genel üretim kapasitesi, işlem tabakaları ve yarı iletken elemanlar eksikliğini giderilmesinin ise birkaç yıl alabileceğini vurguladı.

Bu arada, Logitech CEO’su Bracken Darrell geçen hafta yaptığı açıklamada, kıtlığın üç-altı ay daha sürebileceğine işaret etti, buna karşın, chip üreticisi şirketinin hem teknolojiyi hem de otomobil endüstrisini etkileyen sorunu çözmekte pek zorluk çekmediğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!