TEKNOFEST’te ‘tarihi ödül’

Güncelleme Tarihi:

TEKNOFEST’te ‘tarihi ödül’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2021 07:00

Bu yıl 4’üncü kez 21-26 Eylül tarihlerinde düzenlenecek TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali öncesinde, açıklamalar yapan T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Tarihimizin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarını düzenliyoruz. Bu yıl da bazılarını ilk kez yapacağımız 35 farklı kategoride yarışmamız olacak” dedi.

Haberin Devamı

TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali 2021’in (TEKNOFEST 2021) tanıtım toplantısı Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirildi. TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, aralarında Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu, medya kuruluşları ve üniversitelerinin de olduğu 67 paydaş kurumla birlikte 21-26 Eylül’de İstanbul’da düzenlenecek.

HAYALLE BAŞLADI

Bir hayalle başlayan TEKNOFEST yolcuğunun artık dünya çapında büyük bir organizasyona dönüştüğünü belirten T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, “Tüm ekibimizle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimiz adına çok mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Bizler her zaman asıl kıymetin insan olduğuna inandık. Milli Teknoloji Hamlesi’ni de bu yüzyıldan alıp geleceğe taşıyacak en önemli unsur nitelikli, yetişmiş insan kaynağımız olacaktır. Ülkemizin birçok alanda tam bağımsızlığa, Milli Teknoloji Hamlesi vizyonu ile sahip olacağına inanıyoruz. Milli Teknoloji Hamlesi, bilimsel ve teknolojik gelişmelerdeki tekelleşmeye karşı bir duruş ve güçlü bir itirazdır. Tüm dünyada giderek artan bir hastalık olan kutuplaşma, hem insanlığı hem de ülkemizi tehdit ediyor. Bu noktada, Milli Teknoloji Hamlesi, tek bir grubun, oluşumun veya siyasi fikrin değil hepimizin, tüm Türkiye’nin ortak idealidir. Hatta, eşitlik ve adalet limanına hep birlikte gitmemizi sağlayacak, mazlum coğrafyanın ve insanlık ailesinin buluştuğu büyük bir gemidir diyebilirim” dedi.

SON GÜN 28 ŞUBAT

Haberin Devamı

Bayraktar, TEKNOFEST bünyesinde her yıl daha fazla yarışma kategorisi açtıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: “Tarihimizin en büyük ödüllü teknoloji yarışmalarını düzenliyoruz. Bu yıl da bazılarını ilk kez yapacağımız 35 farklı kategoride yarışmamız olacak. Toplumumuzda, teknoloji ve bilime duyulan ilgiyi artırmayı, Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarında yetişmiş insan kaynağını daha yukarıya taşımayı hedefliyoruz. Roketten otonom sistemlere, tarımdan su altı sistemlerine, biyoteknolojiden insanlık yararına teknolojilere kadar her alanda milli teknolojiyi geliştirme çabalarına destek olmayı istiyoruz. TEKNOFEST 2021’de salgının izin verdiği ölçüde, yine Atatürk Havalimanı’nda, havacılık ve akrobasi gösterileri, sürpriz yarışmalar, sergiler, eğitimler ve yatırımcılarla girişimlerin buluşacağı Uluslararası Girişim Zirvesi gibi oldukça geniş bir yelpazeden zengin aktiviteleri düzenlemeyi hedefliyoruz. ‘Fikrim, projem ve bunları hayata geçirecek takımım var’ diyen kardeşlerim, acele edin son tarih 28 Şubat. Bu tarihe kadar başvurularınızı tamamlamanızı, insanlık için büyük bir adım olarak gördüğümüz projelerinizi sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Haberin Devamı

TEKNOFEST’te ‘tarihi ödül’

10 MİLYON TL DESTEK 6 MİLYON TL ÖDÜL

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı ve TEKNOFEST İcra Kurulu Başkanı Mehmet Fatih Kacır da koronavirüs salgını şartlarından dolayı TEKNOFEST eğitimlerini dijital ortama taşıdıklarını belirterek, etkinliğin her yıl ziyaretçi ve yarışmacı rekorlarını kırdığını ifade etti. Gelecek dönemde TEKNOFEST Kariyer Portalı’nı güçlü bir şekilde hayata geçireceklerini bildiren Kacır, bundan böyle yarışmalara adım atan her gencin kariyer yolculuğunda yanlarında olacaklarını vurguladı. Kacır, bugüne kadar gerçekleşen üç TEKNOFEST’te toplam 10 milyon liradan fazla maddi desteği ve 6 milyon TL’den fazla ödülü yarışmacılara sunduklarını belirterek, yarışmacıların başarılarının Türkiye sınırlarını aştığını görmekten gurur duyduklarını dile getirdi. Kacır, TEKNOFEST’in bu yıl merkezinin Atatürk Havalimanı olsa da yurdun çeşitli noktalarında yarışmalar düzenleyeceklerini belirtti.

Haberin Devamı

TEKNOFEST’te ‘tarihi ödül’

ZİYARETÇİ SAYISINDA DÜNYA REKORU

TEKNOFEST’in 2 yıl önce 2019’da Atatürk Havalimanı’nda 1 milyon 720 bin ziyaretçiyle dünya rekoru kırdığını vurgulayan Bayraktar, “Bizi bu rekordan öte mutlu eden en büyük gelişme, teknoloji yarışmalarına gelen başvuruların her yıl katlanarak artması oldu. İlk yıl 20 bin, ikinci yıl 50 bin ve geçen yıl da 100 bin olarak gerçekleştirdi. Geçen yıl salgın şartlarına rağmen, TEKNOFEST’in kalbi dediğimiz bu yarışmaları pandemiyle ilgili önlemleri alarak Gaziantep’te düzenledik. 2020’de teknoloji yarışmalarımıza 81 ilimizden 84 ülkeden 20 bin takım 100 bin genç başvurdu. Bu yıl, son başvuru tarihi olan 28 Şubat tarihine kadar bu rakamı geçeceğine yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÜRETMEYE DEVAM ETMELİYİZ

Festivalin bu yıl gündem belirleyecek etkinliklerle gençlere heyecan vereceğini ifade eden Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de, “TEKNOFEST, gelişen ve güçlenen Türkiye’nin daha etkin şekilde varlık göstermesine büyük katkı sağlayacak pek çok unsurun ortaya çıkarılmasında öncü rol oynayacak aktörlerin doğmasına imkan sağlayan bir zemin hazırlamaktadır. Neslimizden aldığımız enerji ile küresel güç vizyonuna ulaşmak için, çok çalışmaya ve durmadan üretmeye devam etmeliyiz” diye konuştu.

TEKNOFEST’te ‘tarihi ödül’

20 BİN 197

TEKNOFEST teknoloji yarışmalarına geçen yıl katılan takım sayısı

100 BİN

Haberin Devamı

Yarışmalara geçen yıl yapılan başvuru sayısı

23

TEKNOFEST’te geçen yıl düzenlenen yarışma sayısı

35

Bu yıl düzenlenecek yarışma sayısı

5 MİLYON TL

Ön elemeyi geçen takımlara verilecek malzeme desteğinin tutarı

5 MİLYON TL

TEKNOFEST’te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara verilecek toplam ödül miktarı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!