Teknik Yapı'dan Kartal'a rezidans

Güncelleme Tarihi:

Teknik Yapıdan Kartala rezidans
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2010 15:14

Teknik Yapı'nın, Kartal Uğur Mumcu bölgesinin “ilk” rezidans yaşamını sunan projesi Upcity Residence, 68 bin liradan başlayan fiyatlarla, 30 Nisan tarihinden itibaren satışa çıkacak.

Haberin Devamı

Projede yer alacak toplam 287 dairenin, 48 adedi stüdyo, 179 adedi 1 1 ve 54 adedi 2 1 şeklinde olacak. Projede ayrıca büyüklükleri 52,50 ile 232 metrekare arasında değişen 6 farklı tipte ticari birim yer alacak.

İlk etapta projede yer alan dairelerin 242 adedi satışa çıkacak. Büyüklükleri brüt 33,07-98,04 metrekare arasında değişen dairelerin satış fiyatı ise 68 bin lira ile 225 bin 100 lira arasında bulunuyor. Daireler Mayıs 2012 tarihinde teslim edilecek.

Teknik Yapı Holding Başkanı Nazmi Durbakayım, projenin tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, Kartal'da yaptıkları projelerin Kartal'a bir soluk getirdiğini, bugün Kartal'ın yükselen bir noktaya geldiğini, fakat kentsel dönüşüm projesinin henüz hayata geçirilemediğini belirtti.

Haberin Devamı

Durbakayım, “Biz beşinci projeyle belki de sivil kentsel dönüşüm gerçekleştiriyoruz. Bu Uğur Mumcu'da ikinci projemiz. Upcity projemizin bir ilavesi diyebiliriz” dedi.

Upcity Center ve Upcity Flats'ın Uğur Mumcu'nun merkezde oluşan bir proje olduğunu anımsatan Durbakayım, bugün için bu projenin talep gördüğünü ve Uğur Mumcu'daki genel gayrimenkul fiyatlarını da yüzde 25 civarında yukarı çektiğini söyledi.

Rezidansların günümüzde çok masraflı olan lüks kavramını beraberinde getiren projeler olduğunu, oysa kendilerinin rezidansı oturulacak ev manasında, tercihe bağlı olan fonksiyonları, hizmetleri almak suretiyle makul bir bütçeyle oturulabilir hale getirdiklerini vurgulayan Durbakayım, şunları kaydetti:

“Burada masrafları ikiye böldük. Bir olmazsa olmaz olan sanki bir apartmanda oturduğunuz vakit buranın genel elektrik, bakım, temizlik masrafları gibi olan olmazsa olmaz masraflar, ikincisi de kullandığınız ödeyeceğiniz masraflar ki bunlar da o projede yer alan temizlik hizmeti, konsiyaj hizmeti, catering hizmeti gibi orada bu işi ticari olarak yapan müesseselerin vereceği hizmetler.

Örneğin konsiyaj hizmetini orada konsiyaj firması olarak yer kiralamış bir firmadan talep edeceksiniz. O sizden bir bedel almayacak, çünkü yaptığı organizasyonla, rezervasyonla, nerede rezervasyon yaptıysa oradaki kondisyonuyla bu hizmetin karşılığını almış olacak, dolayısıyla siz ek bir rakam ödemeyeceksiniz. Catering hizmeti veren ünite orada bir kiracı, ticari bir müessese, bu konseptler hizmet verdiği vakit para kazanacak. Hizmet vermediği vakit bir bedel almayacak. Burada hazır bir potansiyel müşteri var, bundan dolayı da rakamları makul seviyelerde olacak.”

Haberin Devamı

SEKRETERYA SERVİSİ DE OLACAK

Up serilerinin sonuncusu olan Upcity Residence projesinin ağırlıklı dairelerin stüdyo ve 1 1'lerin oluşturduğunu, bir miktar da 2 1 daireler bulunduğunu söyleyen Durbakayım, insanların ön yatırımı az, işletme masrafı küçük olan bu küçük ünitelere çok fazla rağbet ettiğini vurguladı.

Nazmi Durbakayım, “Sekreterya servisi gene tercihe bağlı olacak. Profesyonel bir firma bir kaç lisan, örneğin 5-6 lisanı ana dili gibi konuşan sekreteri bünyesinde barındıracak. Profesyonel bir firmaya ayda belli bir rakam vermek suretiyle bu hizmeti alabileceksiniz. Artık evlerden, ofislerden her yerden iş takip edilebiliyor” dedi.

Durbakayım, Kartal bölgesi ve civarındaki beyaz ve mavi yakalı üst düzey yöneticilere, dairelerini home office olarak kullanmak isteyenlere ve genç çiftlere hitap edecek olan Upcity Residence projesinin, aynı bölgede yer alan sanayi kuruluşlarının ve holdinglerin misafir evi olarak kullanılmasına müsait olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

Soruları da yanıtlayan Durbakayım, İstanbul'a göç devem ettikçe arsa değerlerinin artacağını söyledi.

Kartal'daki sanayi arsalarıyla ilgili bir soruya karşılık Durbakayım, “Kartal'daki sanayiciler arsaları önce orijinal metrekareler üzerinden mütala etmekteydiler. Yavaş yavaş yüzde 40'ının donatı alanı olacağının kabulüne girdiler ve yüzde 40 kesintiyi kabul ettiler, içlerine sindirdiler. Kartal projesi tamamıyla şehre siluet kazandıran proje. Bölgede yapılacak proje estetik kuruldan onay almak durumunda kalacak. Türkiye'de belki bir ilk gerçekleşecek. Hayata geçsin istiyoruz” dedi.

Anlaşma yaptıkları kuruluşlar olup olmadığının sorulması üzerine Durbakayım, “Bu aşamada prensip anlaşması, ön anlaşmalar olabilir. Nihai anlaşmaları yapabilmek için imar şartlarının netleşmesi şart” diye konuştu.

PROJE BÜYÜKLÜĞÜ 45 MİLYON LİRA

Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım da, Upcity Residence projesinin 11 ve 12 katlı iki adet konut bloku, bir adet de ticari bloktan oluştuğunu, 287 adet daire, 6 adet de ticari ünite bulunduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Projenin arsasının 11 bin 400 metrekare, toplam inşaat alanının da 36 bin metrekare olduğunu söyleyen Durbakayım, proje büyüklüğünün ise 45 milyon lira olduğunu kaydetti.

Umut Durbakayım, “Ödeme seçenekleri olarak şu an Kartal'da devam etmekte olan bizim yüzde 1 peşinatla sıfır faiz seçeneğimiz bu projemizde de geçerlidir. Ayrıca yüzde 20 peşinatla 24 ay sıfır faiz, yüzde 35 peşinatla 36 ay sıfır faiz ve yüzde 50 peşinatla da 48 ay sıfır faiz ödemelerimiz bu projelerde de diğer Kartal'daki projelerimiz gibi geçerli” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!