Tekfen’de ampulün yerine ‘Tower’ doğdu

Güncelleme Tarihi:

Tekfen’de ampulün yerine ‘Tower’ doğdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2003 02:02

Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Feyyaz Berker, Tekfen Tower'ın Tekfen Ampul Fabrikası'nın ilk kurulduğu yerde inşa edildiğini hatırlatarak, ‘‘1964'de ampul üretimine başladığımızda sloganımız 'Güneş batar, Tekfen doğar'dı. Bu binanın çok modern bir aydınlatması var. Bu bina, 'Güneş batar, Tekfen Tower doğar' sloganını hakediyor’’diye konuştu.

Tekfen Tower'ın 8 şiddetindeki bir depreme karşı dayanıklı olduğunu söyleyen Feyyaz Berker, binanın elektrik ve mekanik tesisatlarının da depremde kopup çatlamaması için özel tedbirler aldıklarını söyledi. Berker, ‘‘Betonarme ne kadar depreme karşı dayanıklı olursa olsun, elektrik ve mekanik tesisasın da esnek olması lazım. Tekfen Tower buna uygun inşa edildi’’ dedi. Tekfen'in Akmerkez'deki üç ortaktan biri olduğunu hatırlatan Berker, iş merkezi konusundaki tecrübelerini Tekfen Tower'a yansıttıklarını belirtti.

Tekfen Tower'ı tamamen ticari bir işletme olarak düşündüklerini ve modern ofisler kurmayı planladıklarını belirten Berker, Tekfen Holding'in genel merkezinin ise Ulus'taki yerinden taşınmayacağını söyledi. Berker, ‘‘Her holding kendi kulesini yapıyor ama biz Ulus'taki yerimizde kalacağız. Zaten bugünkü genel merkezimizin arazisini de bugünkü Boğaziçi imar koşullarında başka bir şekilde değerlendirme imkanı yok’’ diye konuştu.

Berker, ruhsat alınmasının hemen ardından Taksim'de bir ufak alışveriş merkezi ve konut projesinin başlayacağını, Beşiktaş'taki eski tütün deposunu da için de konutların da yer alacağı bir alışveriş merkezine dönüştürmeyi planladıklarını söyledi.

Kriz döneminde Tekfen Tower ve Taksim'deki alışveriş merkezi projesine öncelik verdiklerini söyleyen Feyyaz Berker, ‘‘Kriz bitiyor ümidindeyiz. Kriz bittiği anda Türkiye'ye yabancı sermaye olarak çok yoğun bir talep olacağına inanıyoruz’’ dedi. Berker, Tekfen'in ampul fabrikasını Avrupa'dan Anadolu yakasına taşıdıklarını hatırlatarak, ‘‘Fabrika hazır. Şartlar uygun olduğu zaman bazı tip ampullerle üretime başlamaya hazırız. Ama bunun yakın zamanda olabileceğini sanmıyorum’’ diye konuştu.

İstanbul'a 50 milyon dolarlık yeni kule

TEKFEN Holding tarafından inşa edilen ve en ileri düzeyde teknolojiyle donatılan Tekfen Tower, kapılarını iş dünyasına açtı. Tekfen Holding'in inşa ettiği Tekfen Tower, 50 milyon dolara gerçekleştirildi. Levent, Büyükdere Caddesi üzerindeki 26 katlı binada 2 bin kişi çalışacak. Tekfen Tower, 550 metrekare ile 1800 metrekare arasında, toplam 33 bin metrekare kiralık ofis alanını kullanıma sunuyor. Toplam 1 milyon 852 bin 471 saatte bitirilen ve inşaat sırasında 142 bin 686 metre küp hafriyat çıkarılan Tekfen Tower'da 17 asansör ve 2 yürüyen merdiven bulunuyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!