Tediyeler ne zaman ödenecek? Birinci yarısı bu ay verilecek

Güncelleme Tarihi:

Tediyeler ne zaman ödenecek Birinci yarısı bu ay verilecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2019 14:32

Devlet ve bağlı müesseselerinde çalışan işçilere verilen tediyelerin bu yılki ödeme tarihleri belli oldu. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, tediye bu yıl iki kez hesaplara yatırılacak. Peki, tediyeler ne zaman ödenecek?

Haberin Devamı

Uzun bir süredir merakla beklenen tediyelerin tarih bilgisi geldi. Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararına göre, Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılmasına ilişkin 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere ek ödemenin tarihleri belli oldu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararla, kamu işçilerine bu yıl verilecek ilave tediyenin birinci yarısı 9 Ağustos'ta, ikinci yarısı ise 13 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

Tediye ne demek ve nasıl alınacak?

İlave tediye, devlet memurları kanununda bulunan bir ikramiye ve çalışan personele, ücret sistemine bakılmaksızın her yıl için bir aylık ikramiye veriliyor, tüm çalışanlar bu ikramiyeyi alıyor. Kadroya geçen taşeronlar da bu ikramiye hakkında yararlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!