Tavan fiyat sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Tavan fiyat sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2015 00:13

ENERJİ Piyasası Düzenleme Kurumu’nun (EPDK) akaryakıtta iki aylık tavan fiyat uygulaması dün gece yarısı itibariyle sona erdi.

Haberin Devamı

Konuyla ilgili açıklama yapan EPDK, fiyat artışları konusunda dağıtım şirketlerini yakından izleyeceğini söyledi ve gerekirse yeniden tavan fiyat uygulamasına gidilebileceği mesajı verdi.
EPDK’nın iki aylık tavan fiyat uygulamasının son bulacağını bildiren yazılı açıklamasında, bundan sonraki süreçte de piyasadaki fiyat oluşumlarının izlenmeye devam edileceği vurgulandı. Kurum, iki aylık tavan fiyat uygulamasının sona erdiğini ancak şirketlerin kâr marjları konusunda yakından takip edileceğini, olası bir manipülasyonda yeniden tavan fiyat uygulamasına gidilebileceği sinyali verdi. Açıklamada, “Kurumumuz bundan sonraki süreçte de ilgili mevzuat çerçevesinde piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyecek, rafineri, dağıtıcı ve bayi paylarının en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu ile uyumluluk göstermesi hususunu kararlılıkla ve hassasiyetle yakından takip edecektir” denildi. EPDK, akaryakıtta geçtiğimiz şubat ayında tavan fiyat uygulama kararı almıştı. Kararla pompa fiyatlarında litrede 9-10 kuruş indirim yapılmıştı. EPDK açıklamasında “Uygulama ile dağıtıcı+bayi marjları takip edilen AB ülkelerindeki (İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya) marjlara uyumlu hale getirilmiştir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!