Taşıt kredisi alana çocuk oto koltuğu hediye

Güncelleme Tarihi:

Taşıt kredisi alana çocuk oto koltuğu hediye
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2010 13:55

Türk Ekonomi Bankası (TEB), başlattığı “Gözünüz Arkada Kalmasın” kampanyasıyla taşıt kredisi alan müşterilerine çocuk oto koltuğu hediye ediyor.

Haberin Devamı

TEB açıklamasına göre, banka 1 hazirandan itibaren zorunlu hale getirilen çocuk koltuğu uygulamasının benimsenmesine kampanyayla destek olacak.

Kampanyayla, taşıt kredisi alan müşterilere Avrupa güvenlik sertifikalı Chicco marka çocuk oto koltuğu hediye ediliyor.

TEB'in kampanyasından yararlanmak isteyen müşterilerin, TEB'e taşıt kredisi için başvururken 0-6 yaş arasındaki çocuklarının nüfus kağıdını göstermeleri yeterli olacak.

Kampanya ile birlikte İstanbul Emniyeti ile de bir işbirliği gerçekleştiren TEB, çocuklu sürücüleri değişen yasa ve çocuk oto koltuğunun gerekliliği hakkında bilgilendiren bir broşür hazırladı. Broşürler, İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube ekipleri denetimleri sırasında sürücülere dağıtılacak.

TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, taşıt kredilerinde 2010 yılının ilk çeyreğinde bankacılık sektörünün yüzde 5 büyüme kaydettiğini, TEB;in ise yüzde 10 büyüdüğünü söyledi. Özellikle mart ayından itibaren taşıt kredilerine yoğun ilgi olduğuna dikkat çeken Kişmir, “Navigasyon cihazı hediyeli kampanyamız çok başarılı oldu. Yoğun ilgi ve istek üzerine kampanyamızı 1 ay daha uzattık. Bayi ve müşteri odaklı yeni kampanyalarımıza devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Gündemi takip ederek ürün ve hizmetleri tüketicinin gündemle beraber değişen ihtiyaçlarına göre şekillendirdiklerini belirten TEB Bireysel ve İşletme Bankacılığı Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, “TEB olarak bankacılığın ötesinde topluma karşı sorumluluklarımızı da yerine getirmeyi amaçlıyoruz. Deprem ve sel gibi afetlerin ardından da afet bölgelerinde yaşayanlara özel bankacılık ürünleri sunmuş ve zararlarını telafi etmeleri için destek vermiştik" dedi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünden Emniyet Amiri Orhan Sınav ise çocuk oto koltuğunun taşıtlarda mutlaka kullanılması gerektiğini belirterek, dünya Sağlık Örgütü araştırmalarına göre Türkiye'nin, trafik kazalarında yaşamını yitiren 0-14 yaş arası çocuk sıralamasında beşinci sırada yer aldığını kaydetti.

Haberin Devamı

Sınav'ın açıklamalarına göre tüm Avrupa Birliği ülkelerinde çocuk oto koltuğu kullanımı zorunlu ve bu nedenle toplam trafik kazaları içinde araç içi ölümlerde çocuk ölümleri yüzde 3'e kadar gerilemiş durumda, Türkiye;de ise bu oran TÜİK verilerine göre yüzde 7;den fazla.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!