Taşınabilir ‘dev ekranlar’

Güncelleme Tarihi:

Taşınabilir ‘dev ekranlar’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 07:00

Uzun süredir hayatımızda olan projektörler, artık taşınabilir olmalarıyla dikkat çekiyor. Üretim aşamasında çok sayıda marka ürünlerin taşınabilir olmasını göz önünde bulunduruyor. Elektrik bağlantısına ihtiyaç olmadan kullanılabilen projektörler, yerleşik güçlü ses sistemleri nedeniyle de bir ses sistemi taşıma zorunluluğunu da ortadan kaldırıyor.

Haberin Devamı

Gittiğiniz her yere 100 inç gibi devasa bir ekran götürmek ister misiniz? Peki bunun için ne yapmanız gerekiyor? Elbette bu kadar görüntü alanı sunan bir televizyonu her zaman taşımanız mümkün değil. Bu kolaylığı artık ufak boyutlu ancak yetenekli projektörler sunuyor. Projektörler gerçekten çok uzun zamandır hayatımızda. Evler içerisinde dev sinema perdelerine en yakın görüntüleme deneyimini getiren, ofis alanlarının olmazsa olmazlarından olan bu ürünler, son yıllarda daha yüksek oranda taşınabilir hale gelmeye başladı. Artık pazarda bulabileceğiniz çok sayıda taşınabilirlik odağında hazırlanmış özel projektör modeli yer alıyor. Hatta artık tamamen bağımsız çalışması için tasarlanmış kendi yerleşik bataryasına sahip modeller de bulunuyor. Bu seçenekler sayesinde elektrik bağlantısına ihtiyaç kalmadan bulunan her boş yüzey, her duvar ya da her perde bir sinema ekranı haline getirilebiliyor.

Haberin Devamı

SES SİSTEMİ AVANTAJI

Bu taşınabilir çözümlerin birçoğu, son dönemde yerleşik olarak güçlü ses sistemlerine sahip olmaya da başlamış durumdalar. Bu sayede birçok içeriğin tüketimi için devasa bir ses sistemi ya da hoparlör taşımaya da gerek kalmıyor. Ancak burada isteyenler için seçenekler de sunuluyor. Bu portatif projektörlere istenirse büyük hoparlörler kablo ile ya da Bluetooth hoparlörler kablosuz olarak bağlanabiliyor. Taşınabilir projektörlerin kullanıcılara başka kolaylıkları da bulunuyor. Örneğin bu cihazların birçoğu kendi işletim sistemi (Genelde Android) ile geliyor. Bu sayede bir film / dizi izlemek ya da YouTube videolarına göz atmak için projektöre bilgisayar bağlamak zorunda kalmıyorsunuz. İçerikler USB portları ya da akıllı cihazlar üzerinden direkt olarak projektöre aktarılabiliyor. Aynı zamanda yeni nesil projektörler kablosuz bağlantı desteğini de standart olarak sunuyor. Bu sayede cihazlar arası iletişimde kablo ile uğraşmaya gerek kalmıyor. Taşınabilir projektörlerin ufak yapıları, onları konumlandırma konusunda da çok kolay yönetilebilir cihazlar haline getiriyor. Bu ürünleri normal projektörlerin mümkün kılmadığı konumlara ve açılara çok rahat şekilde koyabiliyorsunuz.

KOLAY KURULUM

Haberin Devamı

Yeni nesil projektörlerdeki taşınabilirlik odaklı tüm bu özellikler, kurulum derdini düşünmeden çok zahmetsiz bir şekilde sadece izleyeceğiniz içeriğe odaklanmanıza yardımcı oluyor. Büyük seyir eğlencesini gittiğiniz her yere götürmek istiyorsanız mutlaka taşınabilir bir projektör düşünebilir, bu ürünler ile içerisinde bulunduğumuz yaz aylarında balkon ya da terasınızı bir sinema salonu haline getirebilirsiniz. Ufak boyutlu taşınabilir projektörlerin çocuk ve genç odaları için de çok iyi tercih olacağını son olarak belirtelim.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!