Taşeron tayin hakkı var mı? Taşeron işçi için 4 yeni düzenleme beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Taşeron tayin hakkı var mı Taşeron işçi için 4 yeni düzenleme beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 09, 2021 12:54

Taşeron tayin hakkı, yaklaşık 1 milyon işçinin gündeminde yer alıyor. Geçtiğimiz yıllarda kadroya geçen yüz binlerce taşeron işçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın vereceği müjdelere odaklandı. Bakanlık tarafına iletilen ve bir süredir üzerinde görüşmelerin devam ettiği tayin, becayiş, yer değiştirme hususları, nihayete varılmasının ardından kamuoyu ile paylaşılacak. İşte, taşeron işçi için 4 yeni düzenleme beklentisi

Haberin Devamı

Taşeron tayin hakkı da dahil olmak üzere Çalışma Bakanlığı'nda uzman bir kadro tarafından üzerinde çalışılan düzenlemelerin detayları belli olmaya başladı. Çalışma tamamlandığında karar makamlarına sunulacak. İşte, taşeron işçinin hakları özelinde üzerinde çalışılan yenilikler… 

1-TAŞERONA TAYİN HAKKI:
Hazırlanan düzenlemeye göre; sürekli işçilere bulundukları bakanlıklarında yer değiştirme imkanı getiriliyor. Çalışma Genel Müdürlüğü'nde yürütülen çalışmaya göre, eş durumu, sağlık ve mazeret nedeniyle sürekli işçilerin çalıştıkları bakanlıklarda iller arasında yer değiştirebilecek. Böylece eş ve çocuklarından ayrı olarak başka bir şehirde çalışan kamu işçileri aileleriyle aynı ile tayin edilebilecek.

2-BECAYİŞ TALEBİ:
İller arasında sürekli işçiler becayiş yolu ile yer değiştirebilecek. Yani örneğin Adana'daki bir işçi Balıkesir'e Balıkesir'deki bir işçi de Adana'ya gitmek istiyorsa bu iki işçi yer değiştirebilecek.

Haberin Devamı

3-DİPLOMAYA GÖRE İŞ:
Takvim'den Faruk Erdem'in yazısına göre halen temizlik görevlisi olarak çalışan sürekli işçilerden üniversite mezunu olanlar sürekli işçi kadrosunda büro personeli olabilecek.

4-GEÇİCİ GÖREV FORMÜLÜ:

Kamu kurumlarının hizmet ihtiyacı çerçevesinde Sürekli işçiler Kurumlar arası geçici görevlendirme yönetmeliği çerçevesinde 1 yıl süre ile geçici görevlendirebilecek. Eş ,sağlık durumu gibi nedenlerle başka illere gitmek isteyenlerin talepleri bu çerçevede yerine getirilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!