Tarımda popülizm pahalıya patladı

Güncelleme Tarihi:

Tarımda popülizm pahalıya patladı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1997 00:00

Haberin Devamı

Yılın ilk aylarından itibaren sallanmaya başlayan bu nedenle de Türkiye'yi bu yıl içerisinde bir seçime götürmeyi planlarken iktidardan düşen DYP ve RP'nin uyguladıkları seçim ekonomisinin Türkiye'ye faturası yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Refahyol Hükümeti'nin seçime hazırlık amacıyla birliklerin tarım ürünü alım fiyatlarını, enflasyonun çok üzerinde oranlarla artırarak ve dünya fiyatlarının üzerinde açıklaması devlete 500 trilyon liralık bir fatura çıkardı. Devlet Planlama Teşkilatı'nın yaptığı belirlemelere göre geçen yıl 182.6 trilyon lira olan tarımsal destekleme alımları için ödenen para bu yıl 500 trilyon liraya ulaşacak.

Tarımsal destekleme ile görevlendirilen kamu kuruluşları bugüne kadar satın aldıkları ürünler için üreticilere 218.5 trilyon liralık ödeme gerçekleştirdi. Bu ödemenin 10 trilyon lirası çay, 56 trilyon lirası tütün, 152 trilyon lirası ise hububata ödendi. Şeker pancarı için yapılan avans ödemesi ve diğer ürünler de dikkate alındığında yapılan ödeme tutarının 147.5 trilyon lirayı bulduğu hesaplanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!