Tarihin en büyük Bitcoin operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Tarihin en büyük Bitcoin operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2013 10:42

İnternetten uyuşturucu siparişi alan Silk Road sitesinin sahibi olduğu iddia edilen Ross William Ulbricht'in bilgisayarından 28 milyon dolar değerinde online para birimi Bitcoin çıktı. Bu rakamla tarihin en büyük Bitcoin operasyonu da yapılmış oldu.

Haberin Devamı

ABD'li savcılar 1 Ekim'de tutukladıkları Ross William Ulbricht'in bilgisayarını ele geçirirken bilgisayar donanımında online dijital birimi olan 144 bin 336 bitcoin bulunduğu açıklandı. Bitcoin/dolar kuruna göre bu rakam 28 milyon dolara denk geliyor.

Bu rakam dijital para birimi Bitcoin çıktığından beri ele geçirilen en büyük rakam olarak dikkat çekiyor.

Ross William Ulbricht kurduğu Silk Road sitesiyle 900 bin kişiye internet üzerinden uyuşturucu sağlamakla suçlanıyor. 2011'den beri faal olduğu tespit edilen site uyuşturucu tacirleriyle uyuşturucu almak isteyenleri buluşturan bir platform haline gelmişti. ABD'li yetkililer 3 hafta önce siteyi kapatmıştı.

Ağırlıklı olarak dijital para birimi Bitcoin ile alışveriş yapılan sitede savcılar bugüne kadar 1.2 milyar dolar değerinde bitcoinin el değiştirdiğini bulmuşlardı. Site, gerçekleşen uyuşturucu ticaretinden yüzde 8 ile 15 komisyon alıyordu.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!