Tanju Çolak da Flexkom mağduru oldu

Güncelleme Tarihi:

Tanju Çolak da Flexkom mağduru oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 13, 2014 01:29

Aylık 20-30 bin TL kazanç vaadi ile üyelerden para toplayan FlexKom isimli oluşumun yöneticileri ile gol kralı Tanju Çolak davalık oldu. Çolak, sözleşme gereği kendisine ödenmesi gereken paranın verilmemesi nedeni ile iki ayrı dava açtı. Çolak davalardan birini kazanırken ikinci dava ise sürüyor. Haciz işlemi için şirket adresine gidildiğinde ise kimseye ulaşılamıyor. Ulaşmak istediğimiz şirket yöneticilerinin ise yurtdışında oldukları ifade edildi.

Haberin Devamı

İki ayrı dava dosyasına giren belgelere göre, Tanju Çolak ile Flexkom İnternet Pazarlama Bilişim A.Ş. isimli şirket arasındaki sözleşme 8 Haziran 2012’de imzalandı. “Sportif Kobi Koordinatörlüğü” adı verilen sözleşmenin imzaları

Tanju Çolak da Flexkom mağduru oldu
Ankara ATO Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan “Flexkom 2012 Mega Toplantısı’nda binlerce katılımcı önünde atıldı.

Sözleşmeye göre Çolak, Flexkom’un reklâm ve tanıtım yüzü olacak; attığı gollerin görüntüleri FlexCard isimli kartın tanıtımında kullanılacaktı. Şirket de Çolak aracılığı ile spor kulüplerine satacağı kartlar üzerinden gelir elde edecekti. Belirlenen kart satış adedinin yakalanması durumunda Çolak’a BMW, Porsche gibi markaların lüks modelleri hediye edilecekti. Yine satılan kart sayısı 1 milyon adedi bulduğunda Tanju Çolak sistemdeki en üst ‘kariyer pozisyonu’ olan VP (Vice President-Başkan Yardımcısı) konumuna yükselmiş olacaktı.

Haberin Devamı

Tanju Çolak da Flexkom mağduru oldu

İLK 20 BİN EURO ÖDENMEDİ
13 maddelik sözleşmenin şartlarından biri de, Çolak ‘Flexkom 2012 Mega Toplantısı’na katıldığı için kendisine 20 bin Euro ödeneceği yönündeydi. Ancak imzaların atılmasının üzerinden 9 ay geçmesine karşın bu ödeme yapılmadı. Çolak, oyalandığı gerekçesi ile 25 Mart 2013 günü noter aracılığı ile şirkete ihtarname çekti; ödemesinin yapılmasını istedi. Ancak ödeme yapılmadığı gibi, ihtarnamenin çekilmesinden 3 ay sonra sözleşmenin tek taraflı feshedildiği Çolak’a bildirildi. Sözleşmenin de feshi ile taraflar arasındaki kriz daha da derinleşti.

Tanju Çolak da Flexkom mağduru oldu

Flexkom'un Ankara'daki toplantısına yüzlerce kişi katıldı.

ŞİRKETİN KAPISINA KİLİT
Çolak, avukatı Eda Çimenli Ürcan aracılığı ile icra takibi başlattı. İstanbul 17. İcra Müdürlüğü’ne, faizi ile birlikte, 57 bin 400 liralık icra takibi başlatıldı. Ancak haciz işlemi için şirket adresine gidildiğinde ise kimseye ulaşılamadı. Flexkom avukatı İhsan Sevim ise icra takibine itiraz etti. Çolak’ın avukatı, itirazın iptali için İstanbul 2. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde dava açtı. Mahkeme bu yılın başında açıkladığı gerekçeli kararda Çolak’ı haklı buldu. Şirketin Çolak’a ödeme yapmasını istedi. Mahkeme ayrıca dava ve avukatlık masraflarını da Flexkom’un üzerine bıraktı. Şirket avukatı bu kararı temyiz etti.

Haberin Devamı

Tanju Çolak da Flexkom mağduru oldu

İKİNCİ DAVA SÜRÜYOR
Çolak, bu karardan sonra avukatı aracılığı ile ikinci bir dava daha açtı. İstanbul 16. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen davada, bilirkişi olarak seçilen Prof. Dr. Sezayi Dumanoğlu, sözleşme gereği, Çolak’a 7 bin TL daha ödenmesi gerektiği yönünde rapor hazırladı. Mahkeme duruşmayı 23 Ekim’e erteledi.

Tanju Çolak da Flexkom mağduru oldu

Sistemin geliştirdiği kart sistemlerinden biri FlexCard

40 BİN KİŞİ ÜYE OLDU
Önemli bir bölümü Ankara, Kayseri, Konya, Karaman, Adana ve Trabzon’da bulunan binlerce kişi ‘Flexkom mağduru’ oldukları gerekçesi ile savcılıklara başvurdu. Çok sayıda ev kadını, kredi çekerek veya altınlarını satarak siteme üye olduklarını, aylık 20-30 bin TL gelir elde edecekleri yönünde vaatlerde bulunulduğunu iddia ediyor. Paraların toplandığı şirketlerin birine mahkemece tedbir kararı konulduğu; bu şirkete kayyum atandığı belirlendi. Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi ise Flexkom yöneticilerinden Cengiz Ehliz, Erol Pakel, Davut Türkoğlu hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Aynı mahkeme, şirkete 30 bin TL para veren güvenlik görevlisi Mustafa Tilki'nin açtığı davada Erol Pakel'e 1 yıl hapis cezası verdi.

Haberin Devamı

Değişik paket ücretleri ödenerek üye olunan sistem, yeni üye kazandırdıkça komisyon ödemeye dayalı. Flexkom yöneticileri piyasadan 30 milyon lira toplamakla suçlanıyor. Sisteme 40 bin kişinin üye olduğu belirtiliyor.

dgokce@hurriyet.com.tr

 

BAKMADAN GEÇME!