‘Tanık olarak çağırıldığımı düşündüm’

Güncelleme Tarihi:

‘Tanık olarak çağırıldığımı düşündüm’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 00:50

PETROL Ofisi yöneticilerinin 2001-2007 yılları arasında vergi kaçakçılığı amacıyla örgüt kurdukları iddiasıyla yargılandıkları davaya dün devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 1. Ağor Ceza Mahkemesi’ndeki dünkü duruşmada 2001-2005 yıllarında Doğan Holding ile Petrol Ofisi’nin eşit payla ortağı İş Bankası’nın o dönemde genel müdürü olan Ersin Özince, “Savcılık makamı tarafından ifade için çağrıldığımda tanık sıfatı ile bilgimden faydalanılacak sanıyordum” diye konuştu.
Dünkü duruşmada sanıklar suçlamaları kabul etmeyerek yapılan tüm işlemlerin yasaya ve usulüne uygun olduğu ile TÜPRAŞ fiyatları üzerinden işlem yapıldığını belirttiler. Duruşmaya İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, eski Petrol Ofisi Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer’in de arasında bulunduğu 25 kişi katıldı. Suçlamaları kabul etmeyen sanıklar beraatlerini istediler. Mahkeme duruşmanın ertelenmesine karar verdi.

MEVZUATA UYGUN

Dönemin Petrol Ofisi Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Vural Akışık “Yapılan işlemler mevzuata uygundur. Maliye Bakanlığı emsal fiyattan işlem yapılmasını ister. Emsal fiyat önemlidir. Petrol Ofisi, TÜPRAŞ’ın fiyatını emsal almıştır ve işlemlerini buradan yapmıştır. Bir yanlışlığın olması mümkün değildir” dedi.

Haberin Devamı

Eski Petrol Ofisi Genel Müdürü Ertuğrul Tuncer Türkiye’deki birçok başarısız özelleştirmeden sonra Petrol Ofisi’nin özelleştirilmesi gerçek bir başarı olduğunu belirterek, “Dava edilen petrol ürünlerinin tümü usul ve yasaya uygun olarak ithal edilmiştir” dedi.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ise Petrol Ofisi’nde Özelleştirme İdaresi’nin altın hisse ile dominant hissedar olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Gönül isterdi ki bugün Özelleştirme İdaresi’nin üyeleri de aramızda olsun. Savcılığa bir örgütten bahsedilemeyeceğini anlatmaya çalıştım. Katkıda bulunmaya da çalıştım. İnandırıcı olamadım ki örgüt lideri olarak karşınızdayım. Ülkemizin geleceği için elimizi taşın altına koyduk. Petrol Ofisi tam tersine devletimize akaryakıt kaçakçılığı ile ilgili bilgiler verirdi. Müfettiş ve bilirkişi raporunun yanıltıcı olması ihtimalinin 15 Temmuz sonrası yaşananlar doğrultusunda değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Bu arada İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki dava aynı iddialara ilişkin Mersin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava ile birleştirildi. Birleştirme kararının ardından Petrol Ofisi davasına ilişkin yargılama İstanbul 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!