Taner: Enflasyon sürekli düşecek

Güncelleme Tarihi:

Taner: Enflasyon sürekli düşecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Güneş Taner, piyasaları canlı tutarak, iş imkanı yaratıp, üretim yaparak ve piyasalara yeterli kaynak aktararak ekonominin büyümesini ve vergi artışı sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Taner, ‘‘1998, enlasyonun sürekli aşağıya indiği bir yıl olacaktır’’ dedi. Bakan Taner, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin ekonomideki son gelişmeler ve petrol ürünlerine yapılan zamlarla ilgili sorularını yanıtladı. Taner, kendilerinden önceki iktidar döneminde ekonominin raydan çıktığını ve bu işi yönetenlerin biraz popülist yöntemler uyguladıklarını söyledi.

Enflasyonun çıkışının durdurulacağını ve aşağıya indirileceğini belirten Taner, ‘‘Kimsenin endişesi olmasın. Bu şekilde bunun geçmişte örneklerini gördük. 1989-1991 yılları arasında, Körfez krizine rağmen enflasyonu yüzde 40-50 oranında aşağıya indirdik’’ diye konuştu.

Bazı kontrol mekanizmalarının ve sistemlerin yeniden çalıştırılmasıyla enflasyonu aşağıya çekeceklerini yineleyen Devlet Bakanı, ‘‘Bu konuda kimsenin endişesi olmasın. İnsanlar fiyatlara değil en büyük düşman olan enflasyona bakmalıdır. Enflasyon indiği zaman Türkiye'de herkesin meselesi çözülür’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!