Taner: Bu tabloya seçim binmesin

Güncelleme Tarihi:

Taner: Bu tabloya seçim binmesin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 1997 00:00

Haberin Devamı

Devlet Bakanı Güneş Taner, dünkü basın toplantısında bir soru üzerine, Türkiye'nin seçime götürülmeye kalkılması durumunda bunun faturasının vatandaştan çıkacağını belirtti. Taner, şunları söyledi:

‘‘Bu tabloyu gördünüz. Bu tablonun üzerine seçim ekonomisini bindirirseniz, ne olur bu güzel memleketin hali? Siyasi partilerin kendi çıkarları değil, şu anda önümüzdeki gün memleketin çıkarları ve memleketin içinde bulunduğu problemi derhal çözme günü. Yoksa hepimiz bir siyasi parti mensubuyuz. Böyle bir tablodan sonra seçime giderek bunun menfaatini kendi partimiz açısından değerlendirmek isteyebiliriz. Ama böyle bir ekonomik durumda bunun üzerine bir de seçim ekonomisi yükleyerek Türkiye'yi seçime götürmeye kalkarsanız bunun faturasının kimden çıkacağını zannediyorsunuz? Gene vatandaştan çıkacak. Yani hataları siyasetçiler yapacak faturayı vatandaş ödeyecek. Bizim böyle bir düşüncemiz yok.''

MÜMTAZ HOCA

Zekeriya Temizel ise, ‘‘Özelleştirmeye önem veriyorsunuz ama bu konuda Mümtaz Soysal engelini aşabilecek misiniz?'' şeklindeki soruya şu yanıtı verdi:

‘‘Mümtaz Soysal'ın muhalefeti özelleştirmeye değildi. Özelleştirmenin yöntemineydi. Mümtaz Hoca, tamamen bu yönteme karşıydı. Şu ana kadar yapılan özelleştirmeyi, özelleştirme saymıyoruz. Bu konuda bir sorun olmaz. Gerekirse kurumlar için teker teker karar alırız.''

Temizel, bir başka soruyu yanıtlarken de, Hazine arazilerinin satışınını devam edeceğini, ancak herşeyi satma anlayışına karşı olduklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!