Tahsilat işi onlarda!

Güncelleme Tarihi:

Tahsilat işi onlarda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 23:04

Kiralardan aidatlara kadar geleneksel pek çok ödemenin yanı sıra dijital dünya ile internet servis ve hizmetlerine olan aboneliklerin sayısı artıyor. Bu ödemeleri alan işletmeler için ‘Zebrapos’ adındaki girişim harekete geçti.

Haberin Devamı

Düzenli ödemelerin her geçen gün arttığı bir dönemdeyiz. Kiralardan aidatlara kadar geleneksel pek çok ödemenin yanı sıra dijital dünya ile internet servis ve hizmetlerine olan aboneliklerin sayısı da artıyor. Kullanıcılar, otomatik ödemeleri bir kez vererek bu ödemelerini yapıyorlar. Peki ya işletmeler bu ödemeleri nasıl alıyor ve takip edebiliyor? Bu sorundan yola çıkan Zebrapos, işletmelerin düzenli ödemeleri kolaylıkla tahsil edebilmesini kolaylaştıran bir altyapı çözümü geliştirdi. Biz de Zebrapos’un Kurucu Ortağı Burhan Tutan ile geliştirdikleri çözümü konuştuk.

KARMAŞIKLIKTAN KURTARIYOR

Dünya ekonomisinin artık sahip olmaktan kiralama modeline geçtiğini ve abonelik modelinin geleceğin ekonomisini oluşturacağını anlatan Tutan, “2016’da arkadaşım Deniz Aydemir ile Zebrapos üzerine çalışmaya başladık” dedi. Zebrapos’un aylık düzenli olarak ödeme alan işletmelere esnek, kişiselleştirilebilir ve akıllı iş akışlarına sahip bir çözüm sunduğunu belirten Tutan, “Abonelik iş modeli ve tekrarlı tahsilat yapısı oldukça karmaşık iş modeli. Zebrapos burada esnek ve kişiselleştirebilir yapısı sayesinde, müşterilerine işlerini kolayca yönetebilmelerine ve tekrarlı tahsilatlarını başarılı bir şekilde alabilmelerine yardımcı oluyor. Sunduğumuz altyapı sayesinde, eğer bir yazılım şirketi iseniz yazılımınızı aylık kiralama modeli ile müşterilerinize ulaştırabilir, eğer bir kutu aboneliği yapmayı düşünüyorsanız bunu kolayca hayata geçirebilir ya da kira/aidat/bağış gibi düzenli/tekrarlı ödemeler almak, bunları yönetmek istiyorsanız tüm iş akışlarını Zebrapos ile gerçekleştirebilirsiniz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Farklı müşteri ihtiyaçlarına göre farklı paketler sunduklarını ifade eden Tutan, sözlerine şu şekilde devam etti: “Abonelik modeli ile ürün, servis ve hizmet gibi satışlar yapmak isteyen müşteriler bizlerle iletişime geçiyor. Öte yandan sadece ürün, hizmet satışı değil, kiralarını, aidatlarını veya bağışlarını da düzenli bir şekilde otomatik olarak abonelik modeli ile tahsil etmek isteyen kişi ve kurumların ihtiyaçlarına da yanıt veriyoruz. Müşteri ihtiyaçlarını anladıktan sonra, onlara uygun olan pakette hızlıca ürünümüzü hizmetlerine sunuyoruz.”

Haberin Devamı

HER ÜRÜNE UYGULANABİLİR

Abonelik modelinin hızlı tüketim ürünlerinden eğitime, teknoloji ürünlerinden bulut servislerine, iletişim sektöründen medyaya kadar her türden işletmelere uygulanabilir bir model olduğunu dile getiren Tutan, “Örneğin; abonelik modeli ile tıraş bıçağı ya da bebek bezi satabilirsiniz, çünkü bu ürünler tekrarlı olarak satın alınan ürünlerdir. Öte yandan, abonelik modelinin en çok talep gördüğü alan ise hizmet olarak kullanılan yazılım (SaaS) ürünleridir. Bir yazılımın/ürünün/hizmetin haftalık, aylık vb. şeklinde ödemelerle son kullanıcıya ulaştırıldığı ve sunulduğu model abonelik modelinin en önemli
segmentini oluşturmaktadır. Dolayısıyla biz de yazılımını SaaS modeliyle kullanıcılarına sunan işletmeleri hedef pazarımız olarak görüyoruz” dedi.

Tahsilat işi onlarda



GELECEĞİN MODELİ OLACAK

Abonelik modelinin dünyanın yeni ekonomi modeli olduğunu düşündüğünü dile getiren Tutan, “Özellikle bulunduğumuz bölgede bu pazara erken girmek ve tecrübe ediniyor olmak bizi daha da öne çıkaran bir durum. Hedefimiz MENA ve Avrupa bölgesinde en büyük abonelik altyapı sağlayıcısı olmaktır” diye konuştu. Ayrıca Türkiye İş Bankası’nın ana destekçisi olduğu Workup Girişimcilik Programı’nda yer aldığını dile getiren Tutan, şunları anlattı: “Workup girişimler için çok mükemmel bir çatı. Özellikle sağladıkları network bizim için çok değerli. Öte yandan İş Bankası ile birlikte çalışmalar yapabilmek ve bunun için herkesin yardımcı olmaya çalışması harika.”

Tahsilat işi onlarda



BANAMAMA’YA 3.5 MİLYON $ DEĞERLEME

EVCİL hayvan sahipleri için düzenli sipariş platformu oluşturan Banamama, Megatech Investment‘tan 3.5 milyon dolar değerleme ile yatırım aldı. Egirisim.com’da yer alan bilgilere göre girişimin kurucu ortaklarından Emre Özdemir, bu yatırımı ekibi büyütmek, operasyonlarını genişletmek ve en önemlisi yeni ürünü olan gelkutukutu.com için kullanacak. Köpekler için aylık sürpriz hediye kutusu gönderen yeni bir girişim olan GelKutuKutu, her ay yenilenen temalarla köpeklere ve sahiplerine farklı oyuncaklar ve ödüller gönderecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!